Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Kunstwerk Don Sartoschool

  21 september 2015

Onthulling kunstwerk Don Sarto-school kroon op de Leesrevolutie

Op basisschool Don Sarto heeft enkele jaren geleden een ware leesrevolutie plaatsgevonden. Er wordt veel tijd en energie gestopt in het lezen en taalactiviteiten. Dit wordt sinds 2013 verbonden met Cultuureducatie met Kwaliteit, waaraan inmiddels 40 basisscholen meedoen.

Alle culturele activiteiten hebben taal / lezen als uitgangspunt. In het schooljaar 2014-2015 vonden er Plusactiviteiten plaats waarin de kinderen n.a.v. een verhaal samen een heus schilderij maakten en daarbij weer hun eigen gedicht of verhaal schreven. De plusactiviteiten werden verzorgd door de Kinderkunstklas en het Verteltheater Watverteljemenu. Vier van deze mooie schilderijen versieren nu de gevel van de Don Sarto school. En daar tussen hangt een lichtkrant die het woord, de zin, het verhaal kortom de taal de wijk instraalt.

Hiermee kwam de oude muurschildering te vervallen. Deze muurschildering was ook het logo van de school. Samen met de kinderen van de huidige groepen 7 en 8 heeft Henk Wittenberg een nieuw logo ontworpen: kleurrijk, met boeken in de vorm van vlinders, vlinders die groeien en tenslotte uitvliegen.

 

Pendula

Op 17 juli 2015 werd ook op basisschool Pendula een kunstwerk onthuld, waarbij de combinatie taal-wijk een rol speelt. De onthulling was spectaculair. Kenny B (ouder van een kind op de school) trad op. Dat werd natuurlijk handtekeningen scoren voor de kinderen.

IMG_5144

 

IMG_5161

Directeur Jan-Piet Kruijs en Kenny B

 

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons