Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

In memoriam. Joop Mols

Op eerste Paasdag 2020 overleed Joop Mols. Een hartstilstand werd hem noodlottig. Daarmee is een bijzondere man overleden. Joop heeft veel betekend voor CiST.

Joop stond samen met Pieter Mols en Jan Stoel aan de wieg van onze CQ trainingen. Deze trainingen worden inmiddels gegeven door Annelijn Smulders en Robin Brugman. Het stokje werd met veel liefde en aandacht aan hen doorgegeven. Joop heeft veel betekend voor de kunst-en cultuureducatie in Nederland in het algemeen en voor de ontwikkeling van kunst en cultuur voor kinderen en jongeren in Gelderland, in het bijzonder. Joop was een fijne gesprekspartner voor ons. Met alle liefde en plezier reisde hij af naar Tilburg om met ons te sparren over cultuureducatie. Onlangs hadden wij nog een prettig gesprek met hem over, het onderwijs, de cultuurscan, de toekomst…

Joop was medeoprichter en bestuurder van het Cultuur Educatief Collectief. Voorheen was hij adviseur en consulent bij EDU-ART en Cultuur Oost. Hij was acteur, regisseur en theaterdier in hart en nieren. Maar bovenal: een zeer aimabel mens. Wij herinneren ons nog het fijne optreden van hem tijdens het afscheid van Jan op 7 november 2018. Met Joop was het altijd gezellig en fijn.

Met groot respect kijken wij terug op wat Joop als mens en als collega voor ons en ons werkveld heeft betekend. Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte toe de komende tijd. Hij zal gemist worden.

Onderstaande afbeelding typeert voor ons het gedachtegoed van Joop. Iedereen bekijkt de wereld vanuit zijn eigen referentiekader. Dát is iets om je te beseffen en dat is waar kunst over gaat. 

Namens Ineke Frijters, Annelijn Smulders, Robin Brugman en Ad de Wolf,

Lizette Mijland.

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons