Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Young Classical Talent Award

Een idee van Kamerata Zuid in samenwerking met CiST en Theaters Tilburg. Alle deelnemende Tilburgse middelbare scholen vaardigen een talentvolle scholier af die kans krijgt om te soleren met een professioneel orkest. Dit project kende in 2017 de eerste editie. Daarnaast mogen andere muzikale leerlingen deelnemen aan het TUTTI, de grote eindfinale op het podium met het orkest.

Bij alle drie de projecten wordt er gewerkt volgens twee stappen: een interne scholencompetitie en een podiumwedstrijd. Tijdens de scholencompetitie oefenen leerlingen op school, al dan niet onder de muziekles, les Nederlands of ckv-les. Vervolgens nomineert elke deelnemende school leerlingen die tijdens een podiumwedstrijd uitkomen tegen kandidaten van andere scholen. Bij het project horen activiteiten die de talenten verder op weg helpen en hen te coachen bij het podiumoptreden.

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons