Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Nieuws van aanbieders

Theaters Tilburg

Afgelopen jaar kwam cultuureducatie behoorlijk onder druk te staan. Maar ook bleek dit jaar de onmiskenbare meerwaarde voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarom, vol vertrouwen en met gepaste trots presenteert Gwen Sengers ons nieuwe theateraanbod 21-22. Het ligt bijna op de deurmat!
Met de klas naar het theater, elke keer weer een feest!

BuitensteBinnen

Kunst maken op en met het schoolplein

Welke geluiden maakt het speeltoestel? Hoe dans je op stoepkrijtcreaties? Welk theaterverhaal vertelt het plein jou? Welk bouwwerk past bij het gebouw? Tijdens onze ‘BuitensteBinnen’-workshops ontdekken en gebruiken leerlingen het schoolplein zoals ze dat nog nooit eerder hebben gedaan.

Samen met een gastdocent van SNENS gaan leerlingen naar buiten, op creatieve ontdekkingstocht. Zo kan het zomaar gebeuren dat het hek een muziekinstrument wordt, het raam een canvas, de stoep een standbeeld en de lucht een podium. Kortom: het schoolplein als wonderlijke werkplek, met alle ruimte voor kunstzinnige talenten.

Disciplines: dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst of een combinatie van (een van) deze disciplines.

Voor wie: groepen 1 t/m 8 van PO

Bijzonder: helemaal coronaproof; onze gastdocenten hoeven het schoolgebouw niet in.

 

Het Historiater

Het Historiater

Op zoek naar een Coronaproof theatervoorstelling voor de bovenbouw PO? Deze voorstelling kan overal op school spelen: in de klas, gymzaal of speelzaal!

In de voorstelling “Eindelijk! Bevrijd!” worden waargebeurde verhalen van de voorouders van acteurs Anke Spieringhs en Daan Helmendach gekoppeld aan regionale historische verhalen.

De acteurs laten op toegankelijke wijze zien hoe de Tweede Wereldoorlog de levens van hun voorouders voorgoed veranderde. Opeens stonden hun voorouders voor grote dilemma’s: meewerken met de Duitse Bezetter of verzet plegen? En wat is er in de omgeving van de school gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Een voorstelling van 45 minuten vol humor, verstilling en spektakel over de Tweede Wereldoorlog, geschikt voor groep 7 & 8.

Voor meer informatie en boekingen, mail naar hethistoriater@gmail.com

 

Filmcoach

Zoek je een alternatief voor de open dag? Of wil je gewoon je school op een nieuwe manier presenteren?

Filmcoach helpt. Wij begeleiden jouw leerlingen als vlogger/reporter van een promofilm voor de school. We gaan aan het werk met brugklassers. Ze maken en spelen zelf in de schoolpromo. Dit zorgt niet alleen voor een bijzonder authentiek resultaat; ze worden er ook een stuk (media)wijzer van!  Een ideale combinatie dus van filmeducatie én het in beeld brengen van jouw school. Zo zien we bijvoorbeeld:

  • Een rondleiding door de school
  • Wat is er anders aan de middelbare
  • Waarom heb ik voor deze school gekozen
  • Wat voor rugzak heb je nodig
  • Hoe werkt magister
  • Welke vakken zijn nieuw of anders

Mail naar info@filmcoach.nl voor meer informatie!

 

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Carré 32-38
5017 JE Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons