Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

BIKCollectief

Hallo, wij zijn Sanne, Hjalmar en Maaike, de vaste kern van Stichting BIK Collectief, een kunstenaarscollectief dat is opgericht in 2004.

 

Wat doet het BIK Collectief?:

-Workshops en kunstprojecten in alle beeldende disciplines (ruimtelijk, animatie, fotografie, textiel, tekenen, schilderen, druktechnieken, grafische vormgeving, techniek, nieuwe media, enz.).

-Ontwikkelen van educatief en vakoverschrijdend lesmateriaal, doorgaande leerlijnen per beeldende discipline en meer.

-Trainingen, scholing, coaching aan docententeams.

-Kunstwerken op en in schoolgebouwen binnen en buiten Noord-Brabant.

Wij zien cultuureducatie als een leuke en speelse manier om vaardigheden zoals buiten de kaders denken, inventiviteit, creativiteit, flexibiliteit, reflectief-, receptief-, onderzoekend- en creërend vermogen, sociale vaardigheden, probleemoplossend denken nog verder en dieper te ontwikkelen.

Daarnaast willen we kinderen inspireren, zich laten verwonderen en helpen hun eigen verbeelding te ontdekken en te ontwikkelen. Met creativiteit en fantasie is alles mogelijk! Logica brengt je van A naar B, fantasie brengt je overal!! (Albert Einstein)

Sinds 2012 zijn we intensief betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van CMK (Cultuureducatie met Kwaliteit) in Tilburg en omstreken.

Wij zijn zeer enthousiast over deze ontwikkelingen binnen cultuureducatie. Het biedt de mogelijkheid om op structurele basis èn gekoppeld aan de lesstof, het creatieve denken en handelen van leerlingen en docenten te bevorderen.

Maatschappelijke betrokkenheid is daarbij voor ons een belangrijk aspect.

Creativiteitsontwikkeling is niet alleen belangrijk binnen de beeldende vakken, maar ook om leerlingen skills aan te bieden die volgens het curriculum van de toekomst van hen verwacht worden, de 21st Century Skills.

 

Beste leerkrachten,
We hebben inmiddels vele CMK workshops en trainingen voor schoolteams ontwikkeld en zouden onze expertise en ervaring op beeldend gebied graag beschikbaar stellen voor diegene die hun blik altijd blijven verruimen, die willen blijven groeien, ontdekken en verwonderen! Zowel voor zichzelf als de leerlingen!

Informeer naar de verschillende mogelijkheden of vraag onze digitale brochure P.O. aan (sanne_geboers@hotmail.com), boordevol leuke, spannende en boeiende workshops voor alle groepen binnen alle beeldende disciplines.

We staan voor jullie klaar en hebben er zin in!

www.bikcollectief.nl

 

Telefoon
06 - 27141958
E-mail
info@bikcollectief.nl
Website
http://www.bikcollectief.nl/

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons