Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Canti Vaganti

Canti Vaganti maakt muziektheater waarin live muziek, belevingstheater en humor samenkomen. Direct contact met het publiek, door zoveel mogelijk zintuigen aan te spreken (niet alleen zien en horen, maar ook ruiken, voelen en soms zelfs proeven) is een essentieel element in al hun producties. Het duo bestaat uit de Nederlandse Kateleine van der Maas en de Italiaan Bruno Gullo, beide gevestigd in Madrid.

In “Pinocchio, een waanzinnig verhaal” vertelt Canti Vaganti de avonturen van een marionet die in een gevaarlijke samenleving belandt, waarin groteske personages hem leren “hoe het hoort” en wat “verstandig” is. Met hun “Piccolino Filmconcert” voor peuters en kleuters reizen ze langs theaters in heel Spanje en Nederland. In het “Concert in bosbes majeur” laten ze het publiek hun muziek letterlijk proeven.. Hun zonnige repertoire loopt van tarantella tot Franse chanson, van klezmer tot Purcell, van eeuwenoude Spaanse kinderliedjes tot kersverse eigen nummers. Ze zingen in alle mogelijke talen, maar vooral in het Italiaans.
Zowel “Altijd onderweg”, de titel van hun eerste voorstelling, als hun naam (Canti Vaganti betekent Dwalende Gezangen) zijn veelzeggend voor hun levens- en werkwijze. Deze moderne minstrelen zijn, evenals hun voorstellingen, voortdurend in beweging. Ze dansen met ongeremde energie door het leven, en weten harten van alle kleuren en maten te beroeren met hun accordeon, fluit, gitaar, twee stemmen en open blikken.

Telefoon
+34 651304519
E-mail
cantivaganti@gmail.com
Website
http://www.cantivaganti.com/

Programma's

  • Altijd onderweg

    Een Italiaanse minstreel heeft genoeg van het dwalende leven als artiest. Hij wil normaal zijn. Zijn innerlijke stem herinnert hem aan al het moois wat hij tot nu heeft meegemaakt en helpt hem inzien ...
    Lees verder

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons