Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Curiosityworld

  1. Wat is jouw/jullie expertise?profiel-curiosityworld

In 2009 is Curiosityworld door Sandra van Dam opgericht. Het betekent letterlijk: nieuwsgierigheid naar de wereld. Die nieuwsgierigheid begon al op jonge leeftijd en na haar studie Museologie bleef ze geïnteresseerd in alles om haar heen. Sinds de oprichting geeft zij kindercolleges en workshops op het gebied van Wetenschap, Sterrenkunde & Ruimtevaart, Geologie, Prehistorie, Cultuur en Geschiedenis. Curiosityworld is breed en wordt gewaardeerd vanwege de pure inhoudelijke kennis, levenservaring en enthousiaste manier van presenteren.

  1. Hoe werk(en) jij/jullie in het onderwijs?

Curiosityworld verzorgt interessante gastlezingen en educatieve workshops op scholen. De gastlezingen (kindercolleges) worden afgestemd op het niveau van de groep en zelfs op het kind. Curiosityworld  heeft de expertise en ervaring om lessen te geven aan reguliere scholen, speciaal onderwijs of hoogbegaafd onderwijs. De lijst aan thema onderwerpen worden regelmatig geüpdatet en is vanaf de website te downloaden. Het huidige aanbod staat op ca. 90 onderwerpen waaruit scholen kunnen kiezen.

  1. Wat wil(len) jij/jullie bereiken?

Door jarenlange ervaring, uitgebreide kennis en enthousiasme is Curiosityworld breed inzetbaar bij verschillende lesmethodes. Op deze manier tracht zij de leerlingen en leerkrachten nog meer bij het gekozen onderwerp te betrekken. Ideeën en tips worden uitgewisseld zodat de groep nog dieper op het onderwerp (Sterrenkunde, Ruimtevaart, Geologie, Prehistorie, Geschiedenis) kan ingaan.

Met welke vragen ben jij / zijn jullie bezig binnen jouw/jullie werk?

Dat de interesse voor wetenschap, geschiedenis of cultuur in zekere mate tijdloos is. Of je nu een kind was van 30 jaar geleden of nu. Alleen het overbrengen, de raadplege bronnen, het werkveld of de beleving in de klas, reist met de tijd mee. Als aanbieder zul je zoveel mogelijk op de hoogte moeten blijven van de laatste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied.

Adres
Korenbloemstraat 6 5056 SL Berkel Enschot
Telefoon
06-13908636
E-mail
info@curiosityworld.nl
Website
http://www.curiosityworld.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
06 53385048
ineke.frijters@tilburg.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
06 28547067
lizette.mijland@tilburg.nl
Volg ons