Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

DesignWeek@School

  1. Wat is jullie expertise

DesignWeek@School geeft scholen en leerkrachten een vliegende start op weg naar toekomstgericht onderwijs voor een duurzame samenleving. Met DesignWeek@School ontdekken kinderen hun digitale en creatieve talenten en ervaren ze hoe ze zelf een positieve bijdrage kunnen leveren aan een duurzame wereld. Veel aandacht gaat ook uit naar training, ondersteuning en coaching van leerkrachten.

 

  1. Hoe werken jullie in het onderwijs?

DesignWeek@School biedt innovatieve lesprogramma’s en buitenschoolse activiteiten voor zowel leerling als leerkracht waarin onderzoekend, ontwerpend en ondernemend leren, creativiteit, technologie en duurzaamheid op vakoverstijgende wijze verbonden wordt aan bestaande leerlijnen, kern- en leerdoelen, methodes en concepten op school.

Met DesignWeek@School geef je een inspirerende invulling aan Wetenschap en technologie (W&T) en Burgerschap & duurzaamheid en loop je voorop met vernieuwend onderwijs. Alle projecten sluiten aan op de Sustainable Development Goals (SDG’s) en zijn laagdrempelig in te passen in het onderwijs.

 

  1. Wat willen jullie bereiken ?

Het is de missie van DesignWeek@School dat alle kinderen – ongeacht afkomst, sociaal economische status of geslacht – de kans krijgen om hun creatieve en digitale talenten te ontdekken. En ze te leren hoe zij met deze vaardigheden een positieve impact kunnen hebben op de samenleving.

Om dit te bereiken enthousiasmeren en motiveren we zoveel mogelijk teams om toekomstgericht onderwijs voor een duurzame samenleving integraal op te nemen in het curriculum. We bieden teams en individuele leerkrachten de opleiding en ondersteuning om dit mogelijk te maken.

Leerkrachten kunnen kiezen voor een DesignChallenge waarin leerlingen met een laagdrempelige creatieve workshop aan de slag gaan, een DesignWeek waarin de hele school in een bruisende complete projectweek aan de slag gaat met Wetenschap & technologie, creativiteit en duurzaamheid of een DesignWeek+, waarin we in een programma op maat extra verdieping en borging van de nieuwe werkwijze in het onderwijs bieden.

 

  1. Met welke vragen zijn jullie bezig binnen jullie werk?

Scholen die DesignWeek@School benaderen doen dit vaak met verschillende vraagstellingen. Voorbeelden zijn:

• Hoe kan ik mijn leerlingen betekenisvol en met plezier kennis laten maken met nieuwe media en technologie? We willen dit doen d.m.v. een leuke activiteit in de klas, voor de hele school of na schooltijd.

• Wij hebben behoefte aan een meer strategisch traject om een vliegende start te maken om toekomstgericht onderwijs onderdeel te maken van het onderwijs van de hele school. Kunnen jullie ons hierbij helpen?

E-mail
floor@designweekatschool.nl
Website
http://www.designweekatschool.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
06 53385048
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
06 28547067
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons