Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Festival Circolo

 

  1. Wat is jouw/jullie expertise?

Festival Circolo is de specialist in Nederland op het gebied van hedendaags circus. Het beschikt over een groot netwerk met artiesten, gezelschappen en deskundigen. Festival Circolo werkt nauw samen met FONTYS FHK en de circusopleiding Academy for Circus and Perfomance Art.

  1. Hoe werk(en) jij/jullie in het onderwijs?

We reageren graag op vragen vanuit het onderwijs. We hebben een basislespakket beschikbaar, maar dat geldt meer als inspiratiebron dan als dwingende methode. Afhankelijk van budgettaire en fysieke mogelijkheden kan Circolo voor de school voorstellingen regelen.

  1. Wat wil(len) jij/jullie bereiken?

Wij willen de beeldvorming over circus bijstellen. Heel veel mensen denken bij circus direct aan traditionele vormen of aan Cirque du Soleil, terwijl tegenwoordig er hele andere soorten zijn ontstaan. Circus is zeker niet meer vooral voor kinderen. Er worden tegenwoordig circusvoorstellingen gemaakt over maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering, diversiteit en vluchtelingen.

  1. Met welke vragen ben jij / zijn jullie bezig binnen jouw/jullie werk?

Hoe krijgen we het imago van het circus bijgesteld en hoe bouwen we aan meer en breder publiek voor het hedendaagse circus. Hoe maken we circus hip in Nederland. In Vlaanderen is het tegenwoordig heel stoer om bij het jeugdcircus te gaan. Hoe maken we verbinding met gymnastische sporten (turnen, acrogym) en urban sports (breakdance, freerunning, bmx, e.d.)

Adres
Willem II straat 49 5038 BD Tilburg
Telefoon
06 53 43 69 72
E-mail
marc@festivalcircolo.nl
Website
http://www.festivalcircolo.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons