Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Filmhub Zuid

WAT DOEN WIJ?
Bewegend beeld is alom aanwezig in onze samenleving. Naast gesproken en geschreven taal communiceren we met elkaar in beelden, en we creëren continu beelden van onszelf en de wereld om ons heen. Aangezien kinderen en jongeren met beelden opgroeien, is het noodzakelijk dat ze op school vanuit een positieve, open benadering met bewegend beeld kennismaken.

Filmhub Zuid is het knooppunt voor filmeducatie in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Leraren en cultuurprofessionals kunnen hier terecht voor vragen, bemiddeling, deskundigheidsbevordering, inspiratie en onderzoek. Oftewel: eerste hulp bij filmeducatie. We leggen bij de filmeducatiehub de nadruk op de rijkdom en de magie van film. Liefde voor film staat centraal in al onze activiteiten.

NETWERK FILMEDUCATIE
Het Netwerk Filmeducatie is een landelijk netwerk van meer dan 200 professionals die zich bezighouden met filmeducatie. Wij werken samen om filmeducatie structureel in te bedden in het onderwijs.

Netwerk Filmeducatie samen met de Filmhubs
Het landelijk netwerk werkt op landelijk niveau en richt zich op overkoepelende thema’s, kansen en ontwikkelingen in onderwijs en film, de hubs doen dit op lokaal en regionaal niveau. Het landelijk netwerk en de filmhubs stemmen op regelmatige basis met elkaar af.

Adres
Kastanjelaan 500 5616 LZ Eindhoven
Telefoon
0655691066
E-mail
joni@natlab.nl
Website
https://www.filmhubzuid.com/

Programma's

  • Filmeducatie

    Wat zie je nou echt als je naar instastories, videoclips, series en films kijkt? Waarom trekt het zo je aandacht? Waarom roert het je? Waarom snap je het zonder woorden? Om meer te zien in deze ...
    Lees verder

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons