Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Het Verteltheater

  1. Wat is jullie expertise?

Het VProfiel - Het Verteltheatererteltheater maakt vertellend theater, waarin we kinderen meenemen in een prachtig verhaal, wat op een theatrale en beeldende manier verteld wordt. De voorstellingen zijn vaak gebaseerd op jeugdboeken, historisch gebeurtenissen, actuele thema’s of op oude volksverhalen.

  1. Hoe werken jullie in het onderwijs?

Wij komen voorstellingen op school spelen, bij onze voorstellingen zijn lesbrieven, zodat leerlingen ook kunnen reflecteren op wat ze gezien hebben. Per jaar spelen wij 750 voorstellingen op scholen (P.O. en V.O.). Binnen Cultuureducatie en CKV sluiten onze voorstellingen aan bij de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie, en door de lesbrieven en soms ook workshops na afloop bieden wij receptieve, reflectieve en actieve cultuureducatie.

  1. Wat willen jullie bereiken?

Met onze voorstellingen bieden wij een theater ervaring met relevantie voor kinderen. Voorstellingen met actuele thema’s die kinderen anders naar de wereld laten kijken wat bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Verteltheater stimuleert de verbeeldingskracht en fantasie, wat ook bijdraagt aan creativiteitsontwikkeling. Onze voorstellingen gebaseerd op jeugdboeken stimuleren leesbevordering. Middels verhalen en vertellen kan je aan diverse leerdoelen werken zoals woordenschat vergroten, creativiteit, sociaal-emotionele ontwikkeling en wereldoriëntatie. Onze voorstellingen passen goed binnen Cultuureducatie ‘Orientatie op jezelf en de wereld’, en brengen leerlingen in contact met de wereld om hen heen. Ook sluiten ze aan bij de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie, Literatuur-educatie en bij Erfgoed-educatie.

4. Met welke vragen zijn jullie bezig binnen jullie werk?

Welke thema’s voor voorstellingen sluiten aan bij de belevingswereld en relevantie voor kinderen. Hoe sluiten wij daarmee aan bij Cultuur educatie.

 

Theaterbureau Het Verteltheater is een impresariaat voor vertellers en verteltheater met meer dan 130 voorstellingen en verhalen. Komend seizoen veel voorstellingen voor de allerkleinsten, en daarnaast voorstellingen met actuele thema’s zoals Adoptie, Seksuele vorming bij jongeren, Milieu en Vluchtelingenproblematiek. Verder in ons aanbod veel waardering voor Verliefd van Marjo Dames over sexuele vorming, en laaiend enthousiaste reacties op En niemand Wist Waarom , een muzikale meespeelvoorstelling voor kleuters. Ook groot succes op onze presentatiedag had Romeo en Julia door Niels Brandaan Cotterink en theatercollectief De Mooie Meisjes met De reis van een man die de andere kant van de Oceaan wilde vliegen over de droom van Charles Lindbergh. Bastiaan de Zwitser met zijn heerlijke versie van Reintje de Vos vond iedereen geweldig, net als Hamlet van Joris Lehr. Voor de allerkleinsten is ook De Aardmannetjes van Meneer Zee een heerlijke voorstelling, net als Clowntje Pompidoe door Niels Brandaan Cotterink. Zie ook ons aanbod voorstellingen voor de Kinderboekenweek 2020 “En Toen…”. Terug in de tijd! Van de Zuiderzee-wet en het ontstaan van onze polders, of Charles Lindbergh zijn Vliegtuig, of over Ridders met De Brief voor de Koning of de verhalen van de Herders op heide, of terug in de tijd met Reis om de wereld in 80 dagen op een VOC Schip, stoomtrein, paard en wagen.

Adres
Bouwstraat 55 3572 SP Utrecht
Telefoon
030-2723022
E-mail
info@verteltheater.nl
Website
http://www.verteltheater.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
06 28547067
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons