Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Kernzoeker

Ik ben een strandjutter. Ik ben ononderbroken op zoek naar iets en niets. Het is altijd mooi, ook al is het niets, of iets. Het proces van zoeken is belangrijker dan iets, of niets, vinden. De essentie van de zoektocht, is de kern.

 

Vanuit deze gedachte geef ik les. Tijdens mijn lessen ga ik met de leerlingen op ontdekkingstocht in de opdrachten. Hierbij focus ik me op de vertaalslag tussen woord en beeld. De leerlingen worden geprikkeld om op een andere manier te denken, door de beperkte middelen die ik ze aanbied. Zo oefenen leerlingen met het creatief oplossen van problemen.

 

In mijn lessen zet ik de leerlingen zo snel mogelijk aan het werk. Een lange uitleg is niet bevorderlijk voor het creatieve proces. Leerlingen moeten vrij zijn om te kunnen experimenten en om fouten te maken. Fouten zijn ook mooi. Verder vind ik het belangrijk dat de leerlingen geprikkeld worden om samen te werken, zich buiten gebaande paden wagen en vertrouwen in hun eigen kunnen.

 

Door een dosis humor en bewegelijkheid activeer ik de leerlingen om creatief te denken. De les is voor mij geslaagd als de leerlingen plezier halen uit het omdenken.  Mijn doel is ervoor te zorgen dat de leerlingen trots zijn op hun eigen werk. Zelfs al is het eindresultaat niet is wat ze aan het begin van de les voor ogen hadden. Het gaat om de kunst van het gewoon doen. Wie doet, creëert impact.

 

E-mail
Anne.Derks@outlook.com
Website
www.kernzoeker.com

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons