Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Kinderkunstklas

Met meer dan 15 jaar ervaring binnen het cultuuronderwijs speelt Kinderkunstklas dagelijks met overgave in op de beeldende behoefte binnen het PO.

Kinderkunstklas bestaat uit Daphne Snellaars en Manon Boes. Daphne is de contactpersoon en houdt zich vooral bezig met het binnenschoolse aanbod en CmK (Cultuur met Kwaliteit). Manon verzorgt de buitenschoolse activiteiten en sluit zo nodig ook aan bij het binnenschoolse aanbod. Wij hebben een eigen inspirerende kijk op cultuuronderwijs en staan voor kwaliteit, creativiteit en maatwerk.

 

Kinderkunstklas werkt op maat in het kader van Cultuur met Kwaliteit. Wij ontwikkelen en geven CmK workshops en projecten aan kinderen en docenten waarbij we aansluiten bij de lesstof en wensen van de school. We werken al jarenlang nauw samen met diverse culturele instellingen en aanbieders en ontmoeten graag de school om met elkaar tot betekenisvolle kunsteducatie te komen.

 

Wij willen dat kinderen door onze inspirerende input geraakt worden door de schoonheid van kunst en tegelijkertijd plezier beleven. Daarnaast willen wij dat ze door ons spelenderwijs hun creatieve vaardigheden (verbeeldingskracht, waarnemingsvermogen, communicatieve vaardigheden en probleemoplossend vermogen) leren te gebruiken en trots zijn op wat ze maken.

 

Wij stellen ons steeds weer de vraag hoe we het beste af kunnen stemmen op de groep kinderen die we voor ons hebben. Hoe prikkelen we de kinderen voor het beeldend cultuuronderwijs? Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat het kind het beste uit zichzelf haalt en daarvan geniet? Hoe activeren wij de intrinsieke motivatie van het kind en hoe behoudt hij/zij deze? Dit zijn vragen die ons scherp en actief houden in onze eigen ontwikkeling binnen het cultuuronderwijs.

 

Adres
Loudonstraat 31 5018 GE Tilburg
Telefoon
06-28853918
E-mail
kinderkunstklas@hotmail.com
Website
http://www.kinderkunstklas.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons