Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Klasseverhaal

Als een wens een wens blijft, hebben we geen verhalen te vertellen. Klasseverhaal wenst zoveel mogelijk kinderen plezier te laten beleven in het schrijven en vertellen van een verhaal. Door interactieve taalspellen te combineren met een écht storyboard komen kinderen groepsgewijs tot unieke verhaaltjes! Tegelijkertijd schrijven we aan een toekomst voor kansarme kinderen uit Peru. Met jouw deelname aan de workshop draag je een steentje bij aan de Nederlandse stichting Kuychi.

Klasseverhaal heeft twee workshops ontwikkeld voor groep 5 en/of 6: een kort- en een uitgebreid programma. Kinderen bedenken een verhaallijn bij de titel: ‘De vrije vogel en de angsthaas’. In essentie gaat het over het durven en het niet durven waarmaken van onze menselijke verlangens. Onbewust leren kinderen zo ook nadenken over hun eigen idealen, dromen en angsten.

Inhoudelijk behandelen we begrippen als personage, conflictstof en spanningsopbouw. We ervaren hoe tijdsdruk van invloed kan zijn op het verloop van een verhaal. Uiteindelijk gaan we een aantal verzonnen personages tekenen. Blijven de kinderen goed bij de les? Dan gaan ze niet alleen met een sterk verhaal maar ook met een kleine verdienste naar huis!

Alle verzonnen teksten en tekeningen resulteren in een spread: een visueel aantrekkelijke pagina. Bij een kort programma stellen we deze handmatig samen. Bij een uitgebreid programma wordt dit digitaal opgemaakt door Klasseverhaal. Precies zoals in een écht boek.

www.klasseverhaal.nl

E-mail
info@klasseverhaal.nl
Website
http://http://www.klasseverhaal.nl/

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons