Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Kunstlab

Kunstlab zorgt voor een persoonlijke ontmoeting tussen jouw leerlingen en professionele beeldende kunst. Ze maken het mee én maken het mee.

De directe ervaring met kunstwerken vormt de bron van ons aanbod. Door de nabijheid kun je een beeld echt voelen met heel je lijf; niet alleen met je hoofd, maar ook met je buik en vanuit je hart. Iedereen kijkt anders, je kunt kunst letterlijk en figuurlijk van meerdere kanten bekijken. Dat kun je weergeven in woorden en cijfers, maar ook in kleuren, vormen en materialen.

Leren met Kunst
Kunst prikkelt leren. Dat geldt voor alle leeftijden. Met jonge kinderen gaan we op zoek naar woorden bij een kunstwerk door middel van kijk-, doe- en taalspelletjes. Met de bovenbouw kun je dieper op onderzoek naar de betekenis van een kunstwerk. Of meer praktisch, naar het maakproces. Welke materialen en technieken gebruiken kunstenaars? Hoe komt een beeld tot stand?

Kijken en doen
De kunstwerken die we hebben beleefd vormen het uitgangspunt om zelf aan de slag te gaan. Door het zelf te doen ervaren jouw leerlingen hoe makkelijk of moeilijk het is beelden te maken. Lukt het? Geeft het plezier? Of loopt het anders dan gedacht? Ook dat is onderdeel van dit leerproces.

Actueel
Wij, Marika Taborsky en Ton Lammers, vormen samen Kunstlab en zijn trots op onze samenwerking met De Pont en Lustwarande. We ontwikkelen ieder jaar met veel enthousiasme verrassende en passende rondleidingen en museumlessen bij de actuele tentoonstellingen.

We zijn ook actief met kunsteducatie als beeldend kunstenaar op diverse scholen. Met Kunstlab leggen we een brug tussen professionele kunst en het onderwijs. We zoeken heel graag aansluiting met het schoolaanbod; er zijn veel mogelijkheden om vakoverstijgend te werken.

Adres
Stedekestraat 59-08 5041 DM Tilburg
Telefoon
06 576 77 204
E-mail
kunstlab@taborsky.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons