Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Mejuffrouw Leeft

  1. Wat is jullie expertise?

profiel-mejuffrouwleeft

Theater voor en met kinderen.

  1. Hoe werken jullie in het onderwijs?

Theatergezelschap Mejuffrouw Leeft bestaat uit vier bevlogen theaterdocenten met allen ruime ervaring in het onderwijs. Mejuffrouw Leeft maakt kleurrijke voorstellingen met aansprekende thema’s, veel humor én uitdagende kunsteducatie. En dat niet alleen: we brengen dit als compleet pakket naar de school toe! Met de voorstellingsles BAASJES komen we ín de klas en krijgen de onderbouwleerlingen een voorstelling en een theaterworkshop ineen waarbij de leerlingen zelf de ontknoping van het verhaal mogen bedenken. Daarnaast bieden wij de voorstelling HABITAT (en evt. bijbehorend educatiemateriaal) aan voor de gehele school.
Wij borgen onze bijbehorende educatie binnen de kerndoelen van het SLO. Onze lessen dragen hierdoor bij aan een gevarieerd lesprogramma dat kwalitatieve opdrachten verbindt aan overkoepelende leerdoelen. Neem een kijkje op onze website voor ons complete aanbod!

 

  1. Wat willen jullie bereiken?

Mejuffrouw Leeft is ontstaan vanuit spel- en maakplezier, dit dragen we ook graag uit! We vinden het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om zich te kunnen verhouden tot wat ze zien en horen. Een voorstelling hoeft niet alleen te eindigen met applaus, maar kan door middel van gedegen educatie voortduren in de klas. Educatie bij een voorstelling daagt uit tot leren nadenken en associëren over thematieken. Doordat kinderen de kans krijgen te reflecteren en met elkaar van gedachten te wisselen, kunnen ze deze ervaring omzetten in zowel kennis als kunde.

 

  1. Met welke vragen zijn jullie bezig binnen jullie werk?

Mejuffrouw Leeft houdt zich graag bezig met de vraag waar kwalitatief theater en uitdagend onderwijs elkaar kunnen ontmoeten en speelt daar met haar voorstellingen en projecten op in.

 

Telefoon
06-12470945
E-mail
marijkewesterveen@hotmail.com
Website
http://www.mejuffrouwleeft.nl
Postadres
J.P. Coenstraat 46 5018 CT Tilburg

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons