Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Operafabriek

De voorstellingen van de Operafabriek worden gezongen en gespeeld door jonge zangers van de opleiding Klassiek Muziektheater van de Fontys Academy of Music and Performing Arts in Tilburg.

ONEGIN is een Nederlandse bewerking van de opera ‘Jevgeni Onegin’ van Tsjaikovski naar een verhaal van Poesjkin, en toont de gevolgen van afstandelijk communiceren. De stadsjongen Onegin vertoeft tijdelijk op het platteland en kijkt neer op de in zijn ogen achterlijke, plaatselijke bevolking. Via zijn mobiel deelt hij zijn oordelen met zijn achterban, het publiek. Het publiek stuurt hem berichten terug, die op de achtergrond geprojecteerd worden. Onegins afstandelijkheid creëert gekwetste zielen en onherstelbare conflicten met rampzalige gevolgen. Als Onegin jaren later zijn fouten tevergeefs probeert te herstellen, wordt hij op zijn beurt genadeloos door zijn achterban veroordeeld. Tsjaikovski’s prachtige muziek, de indrukwekkende klassieke zang en het intense acteerwerk van vier jonge zangers laten een onvergetelijke indruk na bij jong publiek.

VLOG (vanaf 2020) is een Nederlandse bewerking van de beroemde opera ‘La Bohème’ van Puccini. Het indringende verhaal van de jonge kunstenaars is verplaatst naar het leven van twee vloggers en hun vriendinnen. De vloggers tonen hun kijkers hun bizarre, hilarische, regelloze, spannende en romantische leven. Daarbij vragen ze toeschouwers de camera te hanteren en de beste standpunten te kiezen. De live-beelden worden op de achtergrond getoond, en worden live door het publiek geliket.

Adres
Putterlaan 18 3722 WH Bilthoven
Telefoon
0627143925
E-mail
info@operafabriek.nl
Website
http://www.operafabriek.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons