Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Patricia Brok

OP NAAR DE TOP

 

Patricia Brok en Ronja Keultjes zijn twee jonge ondernemers die zich al vanaf jonge leeftijd bezig houden met dans. Zo zijn ze beide afgestudeerd van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten als uitvoerend danser waarbij ze zich hebben gespecialiseerd in de richting Contemporary Urban. Naast hun werk als uitvoerend danser, zijn ze ook erg geïnteresseerd in het docentschap. Zo hebben ze ondanks de jonge leeftijd al ruim 7 jaar ervaring als dansdocent. Deze ervaring hebben ze op mogen doen in verschillende amateurdansscholen in Nederland.

Ondanks dat hun basis niet specifiek ligt in het primaire basisonderwijs, zul je hen toch vinden in andere culturele activiteiten waarbij ze met verschillende doelgroepen werken en dan voornamelijk gericht op dans. Zij maken deel uit van verschillende culturele educatieve programma’s, waaronder Jens van Daele | Burning Bridges, Plan d- en MBO dans Aventus. Onder deze educatieve programma’s kun je denken aan de volgende activiteiten: inleidingen verzorgen, voorprogramma’s/choreografieën creëren, het spelen van voorstellingen, eindgesprekken na de voorstelling en dansworkshops.

Patricia heeft in 2019 een interactieve kinderdansvoorstelling ‘Op Naar De Top’ gemaakt die in premiere is gegaan tijdens de opening van het Spoorpark in Tilburg.

Het creëren van kinderdansvoorstellingen, met name voor de leeftijd 6 tot en met 8 jaar, is ook nog een extra passie die Ronja en Patricia delen. Waarom juist deze leeftijd? In deze leeftijdsfase maken de kinderen een ontwikkeling door die erg aansluit bij het thema van de voorstelling; de ontdekkingstocht. We willen het jonge publiek mee laten denken met wat er gaande is en ze op een spelende wijze de wereld laten leren kennen, zonder angst voor het onbekende.

 

‘Op Naar De Top’ is een interactieve kinderdansvoorstelling waarin dans, theater en spraak samenkomen om verhalend een tocht van 4 jongeren, die een avontuurlijke bergbeklimming tegemoet gaan, te vertellen. Onderweg zullen ze een aantal hindernissen tegenkomen waarbij ze de hulp van het publiek nodig hebben. Ben jij dapper en sterk genoeg om deze 4 scouts te helpen om hun tocht te volbrengen? 

 

De focus van de voorstellingen ligt met name op het interactieve deel tussen speler/performer en publiek. Dit proberen wij dan ook te onderzoeken en willen we het publiek betrekken en meenemen in de voorstelling, zodat zij ook een actieve deelnemer worden. Op sociaal gebied willen we dan ook zorgen dat samenwerking, het luisteren en respect tonen naar elkaar, het elkaar helpen en het inlevingsvermogen bevordert wordt. Dit zien we ook voor ons door middel van een workshop (eventueel in combinatie met de voorstelling). We willen dit op een fysieke manier uiten en het publiek laten zien dat er meer mogelijkheden zijn dan dat er lijken. Hoe omarm je bijvoorbeeld frustratie op een fysieke manier?

 

Door middel van dans willen we de mogelijkheden laten zien die de wereld biedt.

E-mail
patriciabrok@outlook.com

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons