Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

schrijfletters

  1. profiel- schrijfletters

    Wat is jouw/jullie expertise?

Ik ben journalist en schrijfcoach. Mijn specialisatie: kinderen, jongeren, Tilburg en onderwijs. Tel dat bij elkaar op en je krijgt kinderkrant tilburgjunior. Met deze online krant geef ik kinderen in Tilburg een eigen platform. Ik hoop ze enthousiast te maken over nieuws, over hun stad, over schrijven.

  1. Hoe werk(en) jij/jullie in het onderwijs?

Tijdens mijn workshops zijn leerlingen klassikaal, in groepjes en individueel aan het werk. Samen maken ze een nieuwe bijdrage voor tilburgjunior. Het aantal bijeenkomsten is flexibel. Evenals de duur van de workshops. Over de invulling is vooraf overleg. Wat wil de leerkracht? Veel aandacht voor taal en feedback op de verhalen die de leerlingen schrijven? Aandacht voor samenwerking in de klas? Stimuleren van burgerschap: meedenken over items die in Tilburg spelen? Meedoen aan tilburgjunior kan ook buiten de klas om. Om beurten werken groepjes leerlingen mee aan de krant. Voordeel hiervan is dat de leerlingen ook mee op pad kunnen.

  1. Wat wil(len) jij/jullie bereiken?

Wat gebeurt er in mijn stad? Wat vind ik daarvan? Met tilburgjunior daag ik kinderen uit om mee te denken. In de klas ontstaan discussies, leren kinderen naar elkaar te luisteren, een mening te vormen. De volgende stap is schrijven. Dit keer geen opstel dat in de la verdwijnt. Wat de leerlingen maken, is écht. Hun werk verschijnt op een website en iedereen kan het lezen. Levensecht leren dus. Ik hoop dat kinderen met tilburgjunior ontdekken dat het leuk is om mee te denken over Tilburg, over hun eigen wijk. En dat schrijven leuk is.

Met welke vragen ben jij / zijn jullie bezig binnen jouw/jullie werk?

Bij de bestaande Tilburgse media komen kinderen te weinig aan het woord. Hoe kan ik dat als journalist veranderen? Door mijn contacten met kinderen, jongeren, onderwijs en media met elkaar te verbinden. Plus: tilburgjunior! Hier krijgen kinderen de kans hun stem te laten horen.

Aanvullend voor VO de volgende vraag:

  1. Op welke manier kun(nen) jij/jullie aansluiten bij de projecten van het Voortgezet onderwijs?
  • Junior Stadsdichter
  • Young classical Talent
  • VMBO on Stage
  • Tilburg’s got Talent

 

Adres
Linge 42 5032 EW Tilburg
Telefoon
013-4679933
E-mail
estervanzundert@gmail.com
Website
http://www.schrijfletters.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons