Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Spruit kinderfestival

 1. Wat is jullie expertise?
  Organiseren, programma’s samenstellen, publiciteit maken, en koffie drinken met onze partners om samen verrassend cultureel aanbod voor kinderen te tonen.
 2. Hoe werken jullie in het onderwijs?
  We komen graag naar de scholen toe om kinderen kennis te laten maken met de organisatie van een festival. Ontmoeting en uitwisseling staat wat ons betreft centraal.
  Dit doen we met bijvoorbeeld brainstormsessies gekoppeld aan een opdracht, een meet & greet met een artiest of festivaldirecteur, een creatieve sessie omtrent publiciteit – inclusief het schrijven van teksten en opmaken van posters – of een kritische analyse van onze items; van flyer, programmaboekje tot social media kanalen.
 3. Wat willen jullie bereiken?
  We willen graag kinderen kennis laten maken met de verschillende facetten van het organiseren van een festival en waar mogelijk betrekken bij onze keuzes. De mening, ideeën en kijk van kinderen op het festival levert ons inspirerende informatie op. Samen kunnen we Spruit kinderfestival nog beter vorm geven. Kinderen zijn immers de doelgroep waar we ons festival voor organiseren!
 4. Met welke vragen zijn jullie bezig binnen jullie werk?
  We stellen onszelf regelmatig allerlei vragen en staan graag open voor vragen van anderen. Dat houdt ons scherp!
  Een belangrijke vraag die regelmatig terugkomt: Hoe kunnen we samenwerken met het onderwijs? Wat ons betreft zijn er veel antwoorden mogelijk… We horen ze graag!

Spruit kinderfestival wil een positieve bijdrage leveren aan de culturele ontwikkeling van een brede groep kinderen. Dit doen we met een vierdaagse festival in de kerstvakantie – 27 t/m 30 december – en doormiddel van kleinschalige activiteiten door het jaar heen.
Onze activiteiten vinden buiten schooltijd plaats. Toch werken we graag samen met het onderwijs.

Ons festival en de items die we ontwikkelen vormen een goede basis voor interactieve lessen met kinderen vanaf groep 5. Aspecten die naar voren komen zijn o.a. analyseren, mening vormen en geven, schrijven en voordragen en creatief denken.

E-mail
bregje@spruittilburg.nl
Website
http://www.spruittilburg.nl/

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons