Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Stadsmuseum Tilburg

Stadsmuseum Tilburg is een organisatie die erfgoed verbindt aan identiteit. We hebben geen openbaar gebouw maar komen naar de scholen en andere locaties toe om het verhaal van Tilburg en haar omringende dorpen te vertellen. Dit verhaal doen we aan de hand van voorwerpen, programma’s, publieksactiviteiten en werken nauw samen externe partners. Sandra van Dam is de educatiemedewerker van het Stadsmuseum.

Stadsmuseum Tilburg biedt erfgoededucatie aan in de vorm van maatwerk schoolprogramma’s en sinds 2018 hebben we, in opdracht van gemeente Tilburg, doorlopende leerlijnen erfgoed educatie ontwikkeld. Dat betekent dat we erfgoedlessen aanbieden voor het basisonderwijs. In de nabije toekomst heeft een leerling aan het eind van de basisschool in zes schooljaren zes verschillende erfgoedthema’s van gemeente Tilburg meegekregen. Op deze manier willen we de leerlingen kennis laten maken met de geschiedenis en de ontwikkelingen van hun stad of dorp. Leerlingen krijgen op deze manier meer waardering en belangstelling voor hun eigen leef-en woonomgeving.

Naast het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen gaat Stadsmuseum Tilburg graag in gesprek met (CMKT)-scholen en dient als adviesorgaan om erfgoed een vaste plek te geven binnen het onderwijs, al dan niet via maatwerk.

Adres
Kazernehof 75 5017 EV Tilburg
Telefoon
06-57562196
E-mail
sandra.van.dam@stadsmuseumtilburg.nl
Website
http://www.stadsmuseumtilburg.nl/educatie
Postadres
Kazernehof 75 5017 EV Tilburg

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons