Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Stadsmuseum Tilburg

Wat is jouw/jullie expertise?

Stadsmuseum Tilburg is gespecialiseerd in Erfgoed, identiteit en Burgerschap en werkt nauw samen met scholen en verschillende Erfgoed Partners.

Hoe werk(en) jij/jullie in het onderwijs?

Stadsmuseum Tilburg verzorgt educatie via een doorlopende leerlijn met betrekking tot het erfgoed van stad en dorp. Onderwerpen zijn Tweede Wereldoorlog in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout voor groep 7 of 8 (zie: www.wijherdenkenenvieren.nl); Burgerschap, Peerke en Suriname voor groep 6 (zie: www.stadsmuseumtilburg.nl/educatie) en andere historische thema’s.

Wat wil(len) jij/jullie bereiken?

Stadsmuseum werkt aan de opbouw van een structurele doorlopende leerlijn erfgoededucatie voor primair onderwijs. Dat betekent dat we erfgoedlessen aanbieden voor het basisonderwijs. Aan het eind van de basisschool heeft een leerling in vier schooljaren vier verschillende erfgoedthema’s van Tilburg gekregen. Scholen kunnen zich aanmelden bij sandra.van.dam@stadsmuseumtilburg.nl.

Met welke vragen ben jij / zijn jullie bezig binnen jouw/jullie werk?

Ontwikkelen en aanbieden van een doorlopende leerlijn en het huidige aanbod vergroten en verankeren binnen de diverse werkwijzen van de scholen. Stadsmuseum Tilburg gaat graag in gesprek met (CMKT)-scholen en dient als adviesorgaan om erfgoed een vaste plek te geven binnen het onderwijs, al dan niet via maatwerk.

Adres
Kazernehof 75 / Postbus 4265 5004 JG Tilburg
Telefoon
013 54 94 565
E-mail
sandra.van.dam@stadsmuseumtilburg.nl
Website
http://www.stadsmuseumtilburg.nl
Postadres
Kazernehof 75 / Postbus 4265 5004 JG Tilburg

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
06 53385048
ineke.frijters@tilburg.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
06 28547067
lizette.mijland@tilburg.nl
Volg ons