Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Stichting Corpo Máquina

Corpo Máquina brengt dansvoorstellingen in de theaterzaal en verzorgt omkaderende programma’s en workshops op scholen. Workshops kunnen gekoppeld worden aan voorstellingsbezoek, maar ze kunnen ook los daarvan georganiseerd worden of aansluiten bij bestaande projecten als Tilburg’s got Talent of VMBO on stage.

 

Corpo Máquina, een groeiende community van bewegers, stroopt de mouwen op vanuit Tilburg-Noord. Het gezelschap onder leiding van choreograaf Guilherme Miotto werd in 2017 opgericht. In voortdurende dialoog met een omgeving waarin de rijkdom van honderdtwintig nationaliteiten en culturele achtergronden de toon zet, vormt zich een aanpak die op het podium en in het publiek ruimte biedt aan uiteenlopende lijven, vormen en stemmen.

 

Voorstellingen en projecten ontstaan in een kruisbestuiving van hedendaagse dansstijlen en invloeden van de straat zoals breakdance, free style voetbal, free running, house dance, paaldans… Alles wat zich buiten de muren van het theater beweegt, brengt Corpo Máquina de zaal in. Werk en aanpak van Corpo Máquina blijken zowel artistiek, sociaal als in het (kunstvak)onderwijs inspirerend en vinden hun weg naar theaters en opleidingen in binnen- en buitenland.

 

Wat Corpo Máquina betreft is dansen niet iets dat je moet leren, je hoeft het alleen maar te laten gebeuren. In elk mens schuilt een danser, zegt Guilherme Miotto, artistiek leider van Corpo Máquina. Guilherme heeft een aanpak ontwikkeld waarmee deze woorden waar worden. Die aanpak noemt hij Instinctive Performance. Het is de basis onder al het werk van Corpo Máquina.

 

Ieder lichaam heeft zijn eigen kennis en zijn eigen verhaal. Met Instinctive Performance zet je het lichaam in beweging vanuit eerdere opgeslagen ervaringen. Zintuigen op scherp, voelen en bewegen. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. In de geconcentreerde communicatie van lichaam tot lichaam helpt de dans ons om elkaar beter te zien: zachter, opener, met nieuwsgierigheid en vertrouwen.

E-mail
heleen@corpomaquina.nl
Website
http://www.corpomaquina.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons