Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Theatergroep PlayBack

Wat is jouw/jullie expertise?Profiel - PlayBack algemeen

PlayBack is expert in het communiceren met jongeren. Al 15 jaar bereiken we succesvol grote groepen jongeren met interactieve en educatieve voorstellingen over thema’s die jongeren bezighouden. Onze voorstellingen ontwikkelen we op basis van de laatste inzichten, activiteiten en met de kennis en ervaring van bevlogen professionals. Zo past ons aanbod goed bij lessen en programma’s binnen school of bij speciale themaweken, zoals de Gezonde School, burgerschapslessen of bij het pestprotocol van de school. Deze aansluiting zorgt voor goeden en duurzame borging van de thema’s.

Hoe werk(en) jij/jullie in het onderwijs?

We maken interactief theater. Eerst wordt er een voorstelling gespeeld over thema’s die in het leven van jongeren een belangrijke rol spelen. In het interactieve deel na de voorstelling gaan de acteurs en een professionele gespreksleider in gesprek met de leerlingen door prikkelende vragen en stellingen te gebruiken. De jongeren geven aanwijzingen aan de acteurs en mogen deze tips uitproberen op de spelvloer via het zogenoemde terugspeeltheater. Hierdoor worden de jongeren gestimuleerd hun eigen mening te ontdekken, te geven en te onderbouwen.
In de voorstellingen voor ouders en docenten wordt ook het volwassen publiek via terugspeeltheater geïnspireerd door een andere bril naar (hun) pubers te kijken. Dit geeft ouders en docenten veel meer inzicht in de belevingswereld van jongeren.

Wat wil(len) jij/jullie bereiken?

PlayBack wil jongeren inspireren over zichzelf en de wereld om hen heen na te denken en te praten. Zodat ze meer begrip krijgen voor hun eigen gedrag en dat van anderen. We willen hen zo  begeleiden in hun groei naar volwassenheid.

Met welke vragen ben jij / zijn jullie bezig binnen jouw/jullie werk?

We zoeken een antwoord op de vraag hoe jongeren beïnvloed worden in hun ontwikkeling. En denken na over hoe we jongeren hierin een eigen stem kunnen geven. Hoe kunnen we jongeren stimuleren zichzelf te zijn en zich te uiten? Welke theatrale vorm prikkelt  jongeren? Welke verhalen moeten uit de schaduw gehaald worden en gedeeld met jongeren?

Op welke manier kun(nen) jij/jullie aansluiten bij de projecten van het Voortgezet onderwijs?

  • VMBO on Stage

 

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
030-2027024
E-mail
info@tgplayback.nl
Website
http://www.tgplayback.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons