Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Theatergroep PlayBack

Wat is jouw/jullie expertise?Profiel - PlayBack algemeen

PlayBack geeft jongeren met haar theatervoorstellingen grip op de wispelturige werkelijkheid. Ze herkennen zich in het verhaal en identificeren zich met onze personages. Dit zorgt voor openheid en erkenning. Onze voorstellingen onderscheiden zich in hun echtheid, dynamiek en directe, maar respectvolle, benadering van ons publiek.

Hoe werk(en) jij/jullie in het onderwijs?

In een intieme setting op school zien 60 jongeren een meeslepende voorstelling en ervaren een interactief nagesprek, waarin ze met de acteurs meespelen om de situaties uit de voorstelling naar hun hand te zetten. Van tevoren overlegt PlayBack met school welk thema daar actueel en gewenst is om over in gesprek te gaan. Naast de voorstelling, bieden we lesmateriaal aan waarmee in de klas doorgewerkt kan worden en kun je docententrainingen en ouderavonden boeken voor een extra goede borging.

Wat wil(len) jij/jullie bereiken?

PlayBack wil jongeren inspireren over zichzelf en de wereld om hen heen na te denken en te praten. Zodat ze meer begrip krijgen voor hun eigen gedrag en dat van anderen. We willen hen zo  begeleiden in hun groei naar volwassenheid.

Met welke vragen ben jij / zijn jullie bezig binnen jouw/jullie werk?

We zoeken een antwoord op de vraag hoe jongeren beïnvloed worden in hun ontwikkeling. En denken na over hoe we jongeren hierin een eigen stem kunnen geven. Hoe kunnen we jongeren stimuleren zichzelf te zijn en zich te uiten? Welke theatrale vorm prikkelt  jongeren? Welke verhalen moeten uit de schaduw gehaald worden en gedeeld met jongeren?

Op welke manier kun(nen) jij/jullie aansluiten bij de projecten van het Voortgezet onderwijs?

  • VMBO on Stage

 

Adres
De Kempenaerstraat 11 1051 CJ Amsterdam
Telefoon
020-4862005
E-mail
info@tgplayback.nl
Website
http://www.tgplayback.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
06 53385048
ineke.frijters@tilburg.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
06 28547067
lizette.mijland@tilburg.nl
Volg ons