Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Theaters Tilburg

1. Wat is jullie expertise? Profiel - theaters Tilburg

Een theaterbezoek met je klas is niet alleen hartstikke leuk, het ontwikkelt ook nog eens de verbeeldingskracht en het inlevingsvermogen bij kinderen. Tijdens een voorstelling spelen er zoveel vragen en gevoelens. Elke leerling ervaart zijn ‘eigen voorstelling’, maar wat dat dan precies is, wordt tijdens nagesprekken of workshops gedeeld en op creatieve wijze verwerkt. 

 

2. Hoe werken jullie in het onderwijs? 

Wij brengen professionele theatervoorstellingen die het receptief vermogen aanspreken op het gebied van drama, muziek en dans. We haken aan op relevante thema’s uit het onderwijs en stellen plezier en verwondering voorop. Ons theateraanbod zet een stip aan de horizon: Wat een leerling ziet in de voorstelling, geeft hem nieuwe inspiratie voor zijn eigen creërend vermogen. 

 

3. Wat willen jullie bereiken? 

Theater kijken in een echt theater of in de concertzaal is een geweldig klassenuitje. En die paar keer dat leerlingen kunnen komen, willen we ze ook een onvergetelijke ervaring mee geven. We kiezen daarom bewust voor kwaliteitsvoorstellingen van de beste jeugd- en jongerentheatergezelschappen van Nederland.  

 

4. Met welke vragen zijn jullie bezig binnen jullie werk? 

Hoe maken we van een theaterbezoek geen losstaand feestje, maar een waardevolle ervaring die zich – liefst op maat – verankert binnen het totale cultuuronderwijs op school. Door een intensieve samenwerking met Tilburgse vakdocenten en het theatergezelschap ontstaat er werkelijk verdieping, verbreding én vernieuwing. 

 

5. projecten VO 

Supertrots zijn wij op de Young Classical Talent Award, het jaarlijks terugkerende muziekproject van Kamerata Zuid, Buro CiST en Concertzaal Tilburg. De middelbare scholen uit onze stad worden vertegenwoordigd door hun grootste klassieke talent in de strijd om de Award. Er is een professionele vakjury, een bijzondere live-workshop on stage en een feestelijke ‘tutti’ (allen) van zo’n 50 leerlingen en strijkorkest. 

 

 

 

Adres
Louis Bouwmeesterplein 1 5038 TN Tilburg
Telefoon
013-5490322
E-mail
gsengers@theaterstilburg.nl
Website
http://www.theaterstilburg.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons