Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Filmcoach.nl

Beeldtaal is ook een taal

Wij laten kinderen en jongeren ervaren hoe film wordt gemaakt. Zodra ze zich hiervan bewust zijn, weten ze beter wat ze kijken op Youtube, Netflix of TV. Ze ontdekken hoe ze kritischer kunnen kijken en hoe ze zelf creatieve films kunnen maken. Leuk, leerzaam én nuttig in een wereld waarin beeldtaal steeds belangrijker wordt.

Les van professionele filmmakers
Leer film te maken van echte filmmakers. Ervaar hoe het is om iets in scène te zetten. Hoe zorg je dat je kijkers geboeid zijn en je verhaal geloven? Doordat onze Filmcoaches ook zelf korte films maken, wordt al deze kennis gebruikt om kinderen, jongeren en volwassenen te coachen bij het maken van films. Om zo beeldtaal te ontdekken en beter te begrijpen. Samen met film bezig zijn, is het mooiste wat er is!

 

Zelf ontdekken
Bij onze filmlessen ben je veel zelf aan de slag: verhaal bedenken, filmen, monteren en samen terugkijken. Door feedback te geven, ervaar je wat er goed ging of beter zou kunnen. Zodat je weer een stapje beter wordt in film maken. De Filmcoach geeft gevraagd en ongevraagd advies, op maat. Stilte op de set…..actie!

Kernwoorden
Creativiteit, samenwerken, filmmaken, mediawijsheid, nieuwe media, leren door te doen.

Aansluiting projecten VO
De workshops nieuwe media van Filmcoach zijn een stimulans voor jongeren om hun talenten verder te ontwikkelen, ook bij projecten zoals VMBO on Stage, Tiburg’s got Talent en Young classical Talent. Bij het maken van een film zijn er veel soorten werkzaamheden. Ervaar welke rol bij het maken van een film bij jou past. Ben jij goed in acteren, regisseren of ben jij toch liever die schrijver van dat ontroerende verhaal? Ervaar en ontdek het zelf!

Filmcoach

Filmworkshops door professionele filmmakers, voor PO en VO

  • vloggen
  • filmtechnieken
  • animatie & greenscreen
  • fake news
  • sounddesign
  • kijken als een hond: filmen voor de allerkleinste
  • doorgaande leerlijn mediawijsheid

Leuk, leerzaam én nuttig in een wereld waarin beeldtaal steeds belangrijker wordt.
www.filmcoach.nl
info@filmcoach.nl

E-mail
info@filmcoach.nl
Website
http://www.filmcoach.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons