Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Weleer

  1. Wat is jouw/jullie expertise?

Ik ben opgeleid als archeoloog, maar heb inmiddels ruim tien jaar ervaring in het onderwijs. Naast het verzorgen van lessen en workshops stel ik ook lespakketten samen, zet speurtochten uit, maak tentoonstellingen en boekjes. Ik vind het ontzettend leuk om iets van mijn eigen enthousiasme voor mijn vakgebied over te dragen op anderen.

  1. Hoe werk(en) jij/jullie in het onderwijs?

Aan de hand van beeldmateriaal en spullen (gereedschappen van de archeoloog en vondsten uit Tilburg e.o.) gaan we kijken wat een archeoloog allemaal doet en wat er zoal gevonden is in de omgeving. We borduren voort op aanwezige kennis en competenties en behandelen vragen van de leerlingen, liefst aan de hand van meegebrachte objecten. Alle zaakvakken, van rekenen en taal tot aardrijkskunde en biologie, worden in de les betrokken.

  1. Wat wil(len) jij/jullie bereiken?

Besef bij de leerlingen dat er meer tijden/generaties zijn geweest voorafgaand aan de onze en dat toen gemaakte keuzes invloed kunnen hebben op hoe wij nu leven. Ook en vooral dat archeologie zich niet alleen afspeelt in verre landen of in films, maar dat er ook een bijzondere vondst in je eigen achtertuin kan liggen. We zoeken bijvoorbeeld op een grote kaart op wat er in de buurt van de school gevonden is en kijken wat dat betekent.

Met welke vragen ben jij / zijn jullie bezig binnen jouw/jullie werk?

Ik streef naar vergroting van het draagvlak voor archeologie en voor erfgoed in de breedte, vanuit de overtuiging dat het ontzettend belangrijk is om mensen al op jonge leeftijd hiermee in aanraking te brengen. En die aanraking bedoel ik letterlijk!

Adres
Oijense Bovendijk 8 5394 AH Oijen
Telefoon
06-52461065
E-mail
mariefrance@weleer.nl
Website
http://www.weleer.nl

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons