Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Wiersma & Smeets

 

  1. Wat is jouw/jullie expertise?

Wiersma&Smeets maken lichtvoorstellingen met hele simpele low tech middelen, zoals in ‘Lampje Lampje’ en ‘Stoplicht!’. Ze maken ook theater met video-animaties, die live vanaf de speelvloer bediend worden. In ‘Studio Alice’ worden ter plekke leerlingen tot animatiefiguren omgebouwd, die ze zelf kunnen bedienen.

  1. Hoe werk(en) jij/jullie in het onderwijs?

We geven naast voorstellingen ook klassikale workshops voor onderbouw en midden-/bovenbouw over licht- en videotechniek.

  1. Wat wil(len) jij/jullie bereiken?

We laten graag zien, dat er buiten een playstation ook nog een wereld is, die je van de ene verbazing in de andere kan laten vallen. Een wereld die je zelf kunt maken door te onderzoeken, te observeren en vooral te spelen. Daarnaast tonen we met plezier wat we op die manier zelf ontdekt hebben en hoe betoverend dat kan zijn.

  1. Met welke vragen ben jij / zijn jullie bezig binnen jouw/jullie werk?

Vanaf de multimediaproductie ‘Alientje’ uit 2002 werken we met een theaterconcept, dat eigenlijk een rechtstreekse uitnodiging is om als toeschouwer na het stuk zelf aan de slag te gaan (alleen deden we dat toen niet). Ons toneelbeeld is telkens een soort studio- of laboratoriumsituatie met één of meer projectievlakken, waarin de kijkers zowel het maakproces als het resultaat daarvan kunnen volgen. En daarbij zien ze, dat de spectaculaire of frappante dingen die op het scherm gebeuren, vaak op heel eenvoudige wijze en met heel alledaagse voorwerpen tot stand komen.

Bewust kiezen we hierbij voor een speel- en animatiestijl die eruitziet, alsof vaardige kinderen het stuk gemaakt hebben en spelen: een beetje knullig, een tikje houterig en primitief, en daardoor charmant grappig. We hopen dat dit kinderen prikkelt en uitdaagt om met eigen handen hun fantasiewereld gestalte te geven.

Adres
St. Annastraat 20-p 5025 KB Tilburg
Telefoon
013-5437739
E-mail
b-wiersma@tele2.nl
Website
http://www.wiersma-smeets.eu

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons