Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Zwermers

Wat is jullie expertise?

Voorstellingen maken waarmee grote vragen rondom gender en identiteit in een tastbare en herkenbare omgeving worden geplaatst, dat is wat wij doen. Wie ben ik, tot welke groep(en) behoor ik en vooral: hoe geef ik daar uiting aan? Dit zijn ook thema’s die volop in ontwikkeling zijn bij opgroeiende kinderen en jongeren. Door middel van een theatrale ontmoeting en nagesprek bevorderen we bewustzijn, verbeeldingskracht en flexibiliteit rond deze thema’s.

 

Hoe werken jullie in het onderwijs?

Met onze artistieke en educatieve achtergrond zetten we een prikkelende voorstelling neer en gaan we daarna een actieve, verdiepende dialoog aan. Dat is hoe we graag werken in het onderwijs. Daarin spelen we met onze natuurlijke neiging om mensen te labelen. Samen zoeken we samen naar een houding verschillen viert in plaats van veroordeelt.

 

Wat willen jullie bereiken?

Wij begeven ons op het spanningsveld tussen de mens als eenheid en de enorme verscheidenheid van elk individu. We zoeken samen naar een minder vastomlijnde houding ten opzichte van gender en identiteit.

 

Met welke vragen zijn jullie bezig binnen jullie werk?

‘Ik ben wie ik ben’, je hoort het vaak, maar klopt dat wel? Besta je in dit (digitale) tijdperk uit meerdere ‘ikken’? Hoeveel versies van jezelf hangen er bijvoorbeeld in je kledingkast? Hoe kijken we naar andere mensen met verschillende voorkeuren en gewoontes? Is dat verwarrend of juist leuk?

Website
http://www.zwermers.nl/

Programma's

Duur
0 uur

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons