Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Kinderboekenweek


De Rattenvanger van Hamelen – Eric Borrias

  Vergroot video

De mensen in het stadje HAMELEN beloven de Rattenvanger een grote beloning, als hij die ratten verjaagt! Maar de mensen van HAMELEN houden zich niet aan hun belofte en de Rattenvanger leert ze een lesje dat ze niet snel zullen vergeten. Door verhalenverteller Eric Borrias.

Kinderboekenweek

  Vergroot video

Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil Wat zou jij later willen worden? Zou je het leuk vinden om naar de ruimte te reizen of op zoek te gaan naar Zwarte Gaten? Of, lijkt het je leuk om versteende botten op te gaan graven of op zoek te gaan naar oude mummies? We gaan stap voor […]

Mammoet of Konijn-Kinderboekenweek 2020

  Vergroot video

‘Mammoet en Konijn’ speelt zich af in de oertijd. Een interactief verhaal over twee heel gewone kinderen en een bijzondere avontuur.

Feest in de burcht-Kinderboekenweek 2020

  Vergroot video

‘Feest in de burcht’ is het verhaal van Ada, een jonge meisje, dat wordt uitgehuwelijkt aan een oudere graaf. Ada is het er niet mee eens en neemt het heft in eigen hand.

De Mooie Meisjes – Reis van een man die naar de andere kant van de oceaan wilde vliegen

  Vergroot video

Het verhaal over de jonge post-vlieger Charles Lindbergh, die in zijn vliegtuig, helemaal alleen, over de Atlantische Oceaan wil vliegen. Alleen. Helemaal alleen. In zijn eentje dus… Energiek verrasend verteltheater van Theatercollectief De Mooie Meisjes

Kinderboekenweek RAP: En toen?

  Vergroot video

Een korte samenvatting van wat U van de workshop kunt verwachten:
-Beginnen met kennismaking
-Kort optreden van mezelf
-Uitleg waar hip-hop vandaan komt en wat het voor mij betekend
-Onder begeleiding een tekst schrijven en oefenen
-Het resultaat opnemen met behulp van de meegenomen studio apparatuur
-Het voorlopige eindresultaat terug luisteren, binnen 2 weken ontvangt u het uiteindelijke eindresultaat

De Boekeling

  Vergroot video

De Boekeling is een ode aan het geschreven boek. Thema’s zijn: fantasie en boeken ontdekken. Ook zeer geschikt voor kinderen met een taal achterstand.

Eric Borrias – De Brief voor de koning

  Vergroot video

De brief voor de koning is spannend Verteltheater van Eric Borrias naar het bekroonde boek van Tonke Dragt. In de nacht voor hij tot ridder wordt geslagen krijgt de schildknaap Tiuri een uiterst geheime brief in handen én de opdracht die veilig naar de koning van Unauwen te brengen

Alex en het Wonderboek

  Vergroot video

Deze interactieve voorstelling is een sprookjesachtige reis door een reusachtig boek. Het begrip literatuur komt in ‘Alex en het Wonderboek’ regelmatig aan bod. Energiek spel, humor en deelname van kinderen uit het publiek zorgen voor een vrolijke en tevens leerzame ervaring. Verrassende attributen en grappige personages zorgen voor het eenvoudig begrijpen van moeilijke begrippen en een lage drempel bij samenspel.
Als Alex het boek open slaat staat daar ineens de hoofdpersoon uit het boek voor zijn neus! Deze haalt Alex over om van plaats te ruilen en zo buitelt Alex tussen de bladzijden door het boek in. Vol verwachting begint Alex aan zijn avontuurlijke reis. Hij baant zich een weg door een wonderlijke wereld, die de ene keer vol gevaren is en de andere keer weer erg grappig. Zo klimt hij langs touwbruggen en vliegt door stormen op een vliegend tapijt. Hij krijgt ruzie met de boze kabouter, wordt geholpen door de onhandige mummie terwijl de eenzame heks hem doet bevriezen. En overal dezelfde boodschap: pas op voor de foute tovenaar!

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
06 53385048
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
06 28547067
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons