menu
Bijeenkomst

CiST netwerkbijeenkomst | Lezing 25 januari Koen Vanmechelen

De Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen (1965) is als internationaal befaamde, interdisciplinaire kunstenaar een van de meest veelzijdige denkers van zijn tijd. Tijdens zijn lezing op 12 april introduceert hij de luisteraars tot een wonderlijke wereld die gekenmerkt wordt door kunst, wetenschap, filosofie en gemeenschap.

Als eeuwige migrant trekt hij de wereld rond zoekend naar antwoorden op vragen over thema’s als identiteit, diversiteit, globalisering en mensenrechten. Die antwoorden weeft hij aaneen tot kunstwerken en projecten. Zijn projecten nodigen anderen uit om samen te werken, een bewustzijn en een beweging te creëren.

In 2010 ontving hij een eredoctoraat aan de Universiteit van Hasselt en werd hij bekroond met de prestigieuze Golden Nica Hybrid Art Award en Global Artist's Award. Wereldwijd was zijn werk al te zien in meer dan 80 solo- en 220 groepstentoonstellingen. Als veelgevraagde spreker werd hij uitgenodigd op het World Economic Forum (2008) en op verschillende TED-conferenties.

Beeldopnames

Bij dit evenement van CiST worden foto’s gemaakt. Deze kunnen gepubliceerd worden op onze websites, social media en in drukwerk. Je kunt bij een van onze medewerkers aangeven wanneer je liever niet in beeld wilt verschijnen.

Ook achteraf is het nog mogelijk bezwaar te maken tegen het gebruik van het beeldmateriaal. Wil je liever dat we een foto waarin je bent te zien verwijderen? Laat ons dit weten via media@cist.nl en vermeld de url waar je de media hebt aangetroffen, dan verwijderen wij het zo spoedig mogelijk.

Datum
Duur
LocatieKoningsplein 11A, 5038 WG, Tilburg
Voor wieOnderwijs- en cultuurprofessionals
Deel met elkaar

© 2022 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl