menu
Nieuwjaarsbijeenkomst Januari 2024

CiST netwerkbijeenkomst

Een nieuw boek ligt voor ons. Hoewel in 2024 dat boek natuurlijk is vervangen door video. Met als actueel thema Film & Muziek staat je een fantastische middag te wachten. Dus laat je inspireren en verwonderen en pak die hoofdrol.

Tijdens deze nieuwjaarsbijeenkomst nemen we je mee in de wereld van Film & Muziek. Je ontvangt volop inspiratie om zelf met deze actuele thema's aan de slag te gaan. Dit is het programma:

Programma

15.00 - 15.30 Inloop met koffie en thee.

15.30 - 16.15 Opening Soundtrack of the Plastic Age (Rogier de Nijs)
Stap in voor een trip naar een apocalyptische wereld vol opzwepende slagwerkcomposities en vervreemde klanklandschappen. Een hypnotiserende reis vol kracht en hoop. Drie percussionisten bespelen een bonte verzameling slaginstrumenten, gemaakt uit plastic afval. De muziek is zowel energiek en aanstekelijk als breekbaar en verfijnd.

16.30 - 17.30 Workshopronde

Na deze gezamenlijke muzikale trip is het tijd om zelf aan de slag te gaan. We bieden je vijf opties. Succes met kiezen!

 • Rogier de Nijs
  Rogier vertelt hoe de voorstelling tot stand is gekomen en wat je op school in het kader van duurzaamheid ermee kunt doen.

 • Presentatie Filmcoach
  Bekijk de internationaal bekroonde kinderfilm Zoentjesdief waarbij de maakster van de film Lidi Toepoel je een uniek kijkje geeft achter de schermen van de filmwereld. 

  Een unieke kans omdat deze film nergens anders te zien is en op (kinder)filmfestivals wereldwijd vele prijzen won. 
  Aan de hand van Zoentjesdief, en andere eigen korte films, laat Filmcoach je zien hoe je filmeducatie kunt toepassen in het onderwijs. Laat je inspireren door de wereld van film!

 • Presentatie Film Hub Zuid
  Om meer te zien in audiovisuele uitingen moet je de taal van film leren spreken.

 • Workshop Beeldend door Roy van Wezenbeek
  Waarom is een goed beeld zo belangrijk bij een muziek- of filmfestival? Roy verklapt het.

 • Workshop Muziek door Ziggy
  Ontdek hoe je het werken als een DJ nabootst in de klas.

17.30 - 19.00 Netwerken met een drankje en soep en broodjes voor de liefhebbers.

Aanmelden:

Je bent er toch zeker ook bij? Gebruik het aanmeldformulier om je aanwezigheid aan ons door te geven. Op het formulier kun je ook je voorkeur voor de workshops aangeven en of je wel of geen gebruik wilt maken van de soep met broodjes. Je ontvangt een bevestiging van de aanmelding in je e-mail. We zien je graag de 11e voor een fantastische start van 2024!

Veelgestelde vragen:

Ik kan niet het hele programma bijwonen. Kan ik ook een gedeelte erbij zijn?

Natuurlijk kan dat. Stel dat je eerder weggaat, bijvoorbeeld rond 16:30, dan kruis je op het aanmeldformulier aan dat je niet deelneemt aan de workshopronde en niet mee-eet. Kom je later? Kom dan na 16:15 en vul het aanmeldformulier gewoon in.

Ik heb me aangemeld, maar er is iets tussen gekomen of gewijzigd.

Stuur dan een e-mail naar info@cist.nl met de wijziging. Dat kun je ook doen als je nog andere vragen over het event hebt.

Beeldopnames

Bij dit evenement van CiST worden foto’s gemaakt. Deze kunnen gepubliceerd worden op onze websites, social media en in drukwerk. Je kunt bij een van onze medewerkers aangeven wanneer je liever niet in beeld wilt verschijnen.

Ook achteraf is het nog mogelijk bezwaar te maken tegen het gebruik van het beeldmateriaal. Wil je liever dat we een foto waarin je bent te zien verwijderen? Laat ons dit weten via media@cist.nl en vermeld de url waar je de media hebt aangetroffen, dan verwijderen wij het zo spoedig mogelijk.

Datum
Duur
LocatieFactorium
Voor wieOnderwijs- en cultuurprofessionals
Deel met elkaar

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl