Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Cist Online

Tijd Kreukelen

Er is niets mooiers dan een goeie vraag te bedenken. Er zijn drie soorten: gesloten, open en domme. Vooral de laatste soort kan een duizelingwekkend inzicht in de rekbaarheid van ons denken geven. Probeer bovenstaande oefening eens met kleuters, de meest genialen onder de mensen.

Creatieve thuisopdrachten voor kinderen

Cultuurcoach en dansdocente bij Factorium Onderwijs Nina Ruge heeft een aantal creatieve opdrachten voor thuis op een rijtje gezet.

Doenya's Danswereld

Kinderen en beweging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Doenya’s Danswereld geeft ruimte aan het jonge kind. Ruimte om te ontdekken, te spelen en te bewegen, vol fantasie en verbeelding. Hier komen verhalen tot leven!

De Pont

Tijdens de lockdown is het nog steeds mogelijk om de kinderen thuis kennis te laten maken met Kunst van Nu. Op de website van De Pont staan 3 online lessen voor leerkrachten.

Bakfietsjuf

Ga beeldend aan de slag met eenvoudige materialen die iedereen in huis heeft. In Thuis met de Bakfietsjuf zetten Linda en Marjo je aan tot beeldend experimenteren. Gewoon beginnen en plezier beleven met je handen.

Filmcoach

Hoe bewerk je een foto? Filmcoach neemt de leerlingen in een kort filmpje mee over hoe ze dat op een eenvoudige manier kunnen doen, door gebruik te maken van een gratis app.

Klein mannetje ontdekt

Hij verzamelt, onderzoekt en leert ons kijken als een kunstenaar, wetenschapper, bioloog of ontwerper. Hij speurt naar buiten-gewoon-bijzonder materiaal en nodigt ons uit, even stil te staan en met volle aandacht en andere ogen de natuur te beleven.

Meemaaktheather

Het Fort van Napoleon
In dit online, interactief avontuur haalt de grappige Prof. Stinkmeyer de eigenzinnige Napoleon uit het verleden. Een mooie cross-over tussen erfgoed, theater en wereldoriëntatie. Het verhaal speelt zich af op het grootste fort van Brabant.

S N E N S

Ben jij leerkracht van groep 5-6? En ben je op zoek naar creatieve opdrachten voor jouw leerlingen waarin het proces centraal staat? Met aandacht voor onderzoeken, creëren en reflecteren? Dan is ‘Het rad van Roos Patat’ echt iets voor jou!

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Carré 32-38
5017 JE Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons