Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Activiteitenplan

Binnen CMKT2 werken we inmiddels met drie verschillende programmalijnen. Wij werken binnen het project vanuit de vraag van de school en dat betekent dat we samen met het educatieteam van 25 vakmensen 34 trajecten op maat vormgeven.

 

 


Doorgaande leerlijn

De doorgaande leerlijn in CMKT is de Culturele Ladekast. In 2018 is de focus gelegd op het werken met Culturele Vermogens en minder op de leerlijnen binnen de afzonderlijke disciplines. We zien daarbij dat de scholen makkelijker verbindingen leggen met andere onderwijsinhouden. Binnen de stad sluit dit aan bij de focus op brede talentontwikkeling. In de werkgroep Brede Talentontwikkeling worden er lijnen uitgezet om naast cultuur ook sport, wetenschap & technologie en natuur & milieu in verbinding met elkaar te positioneren in en rondom de school.

De Culturele Ladekast is geïnitieerd door de Bureaus voor Cultuuronderwijs uit de B5 (de vijf grote Brabantse steden): Cultuurwinkel Breda, CultuurContact Helmond, Bureau Babel ‘s-Hertogenbosch, CultuurStation Eindhoven en CiST Tilburg.

 

 

 

 

 

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Carré 32-38
5017 JE Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons