Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Speciale projecten

Kinderboekenweek
CiST maakt onderdeel uit van de Werkgroep Kinderboekenweek Tilburg e.o. Jaarlijks verzorgt deze werkgroep in september een informatieavond voor leerkrachten uit het primair onderwijs. Op die avond staat een ontmoeting met een schrijver centraal, maar is er ook een informatiemarkt en worden workshops aangeboden. Tevens verschijnt een publicatie met vooral praktische suggesties voor activiteiten die op school of in de klas gedaan kunnen worden.

Cultuurcoaches
Op een enkele school zien we betekenisvol cultureel aanbod na schooltijd. Maar de meeste trajecten zijn vooral gericht op processen binnen de school. Veel scholen hebben niet de mankracht om de buitenschoolse verbindingen te maken. De cultuurcoach gaat deze relevante verbinding maken. Er is veel draagvlak binnen de scholen voor deze beweging. We doorlopen dit proces samen met CiST, Art-Fact en Factorium. De aanzet en planvorming vonden plaats in 2018. De gemeente Tilburg juicht de ontwikkeling toe en volgt het proces op de voet. 

Tilburg’s Got Talent
Dit is een jaarlijks terugkerende talentenwedstrijd voor de onderbouw 12-16 jaar  van Tilburg. In Poppodium 013 strijden zij met uiteenlopende disciplines (dans, muziek, rap, theater) om vakjuryprijzen en de publieksprijs.  De winnaar van Tilburg’s Got Talent krijgt gedurende het jaar de kans zich breder te presenteren. In dit project werken meerder instellingen en ZZP-ers  samen.

 

 

 

 

 

 

 


Junior Stadsdichter

Binnen dit project krijgen dichttalenten (14-17 jaar) de kans om Junior Stadsdichter van het jaar te worden en hun creatieve taalvaardigheid verder te ontwikkelen. De Junior Stadsdichter heeft dezelfde taken als de Stadsdichter: hij of zij schrijft gedichten bij belangrijke of interessante gebeurtenissen of fenomenen, treedt regelmatig op bij evenementen in de stad en becommentarieert het leven in de stad vanuit de visie van een jongere. Junior Stadsdichter is een samenwerkingsproject tussen CiST en de Bibliotheek.

 

 

 

 

 


Young Classical Talent Award

Een idee van Kamerata Zuid in samenwerking met CiST en Theaters Tilburg. Alle deelnemende Tilburgse middelbare scholen vaardigen een talentvolle scholier af die kans krijgt om te soleren met een professioneel orkest. Dit project kende in 2017 de eerste editie. Daarnaast mogen andere muzikale leerlingen deelnemen aan het TUTTI, de grote eindfinale op het podium met het orkest.

 

 

 

 

 


Bij alle drie de projecten wordt er gewerkt volgens twee stappen: een interne scholencompetitie en een podiumwedstrijd. Tijdens de scholencompetitie oefenen leerlingen op school, al dan niet onder de muziekles, les Nederlands of ckv-les. Vervolgens nomineert elke deelnemende school leerlingen die tijdens een podiumwedstrijd uitkomen tegen kandidaten van andere scholen. Bij het project horen activiteiten die de talenten verder op weg helpen en hen te coachen bij het podiumoptreden.

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
06 53385048
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
06 28547067
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons