Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Multimedia


Filmeducatie

  Vergroot video

Wat zie je nou echt als je naar instastories, videoclips, series en films kijkt? Waarom trekt het zo je aandacht? Waarom roert het je? Waarom snap je het zonder woorden? Om meer te zien in deze audiovisuele uitingen moet je de taal van film leren spreken. Daarom vinden we het als Filmhub Zuid belangrijk dat […]

GASTLES FILM

  Vergroot video

Boeiende en interactieve gastlessen over film, van regisseur & scenarioschrijver Stefan van den Bosch.

Online Meemaaktheater

  Vergroot video

Multimedia wordt gebruikt om interactief theater een online platform te bieden. Het unieke fort sabina vormt het decor voor deze bijzondere ervaring.

Bibliotheekbezoek BiebEscape

  Vergroot video

Een spannend en uitdagend bibliotheekbezoek!

Animatie, toveren en experimenteren met film

  Vergroot video

Filmpjes maken is helemaal van deze tijd, we leven immers in een digitale wereld. Maar zou het niet nog spannender worden als je kunt ‘toveren’ binnen jouw film? Voorwerpen en materialen laten bewegen en/of veranderen. Levenloze dingen levend doen lijken het onmogelijke mogelijk maken!

De creatieve mogelijkheden van nieuwe media

  Vergroot video

Ook binnen de creatieve vakken kun je gebruik maken van de nieuwe technologische middelen.
Het is belangrijk dat leerlingen ook de creatieve mogelijkheden ervan ontdekken, en niet alleen die van het dagelijkse gebruik.

Character, Animatie en Game workshop – Boschplay –

  Vergroot video

Boschplay is een workshop met de onderwerpen: karakter / character/ avatar ontwerp, animatie, animatie bewerking, montage en gamen. Deelnemers ontwerpen een eigen game karakter, animeren en bewerken deze zodat hij klaar is om samen cooperatief en competatief mee te gamen in groepen.

Mediawijsheid (doorgaande leerlijn)

  Vergroot video

Doorgaande leerlijn mediawijsheid: kinderen onderzoeken thema’s zoals: Nepnieuws, Cyberpesten, Online profielen en Privacy (wat zet je wel en niet online). Op een actieve manier ontdekken ze zelf hoe ze beïnvloed worden door mediamakers en hoe ze hiermee om kunnen gaan.

Kijken als een hond: filmen voor de allerkleinste

  Vergroot video

Kijken als een hond: filmen voor de allerkleinste. Tijdens de workshop worden ze uitgedaagd te kijken vanuit de beleveniswereld van een hond. Zo ontdekken kinderen spelenderwijs de wereld vanuit een ander (camera)perspectief en kunnen ze het ‘kijken als een hond’ met de camera toepassen. Aan het einde van de workshop heeft ieder groepje een eigen filmpje van hun hondenavontuur gemaakt.

Vloggen

  Vergroot video

In deze workshop ontdekken kinderen hoe ze op een creatieve manier een vlog kunnen maken. Ze leren over cameragebruik, jezelf presenteren voor een camera, hoe je een vlog interessant of grappig kunt maken en hoe je in de montage alles tot een geheel maakt.

Sounddesign : welkom in de wereld van (film)geluid

  Vergroot video

Tijdens de workshop sounddesign ontdek je alles over het muzikaal en functioneel inzetten van sounds en effecten. Aan het einde van de workshop heb je een film met je eigen geluiden gemaakt.

Stop motion animatie & greenscreen

  Vergroot video

Leerlingen ontdekken animatiefilm en greenscreen door verschillende vormen te bekijken en bespreken. Ze denken creatief na over een verhaal en zetten de complete stop motion animatie zelf in elkaar, inclusief greenscreen en geluidseffecten.

Fake news

  Vergroot video

Nepnieuws kun je overal tegenkomen. In deze workshop onderzoeken kinderen video’s en foto’s en beoordelen wat echt is en wat nep. Ook ontdekken ze de gevolgen van nepnieuws. Dan gaan ze zelf aan de slag: ze maken hun eigen fake news.

Filmtechnieken

  Vergroot video

Leerlingen bedenken hun eigen filmverhaal en ontdekken hoe ze verschillende filmtechnieken kunnen toepassen die hun verhaal kracht kunnen bijzetten. Aan het einde van de workshop hebben de leerlingen zelfstandig een fictiefilm bedacht, gefilmd en gemonteerd.

Podcasts, hoorspelen en gedichten

  Vergroot video

Deze workshop is een perfecte manier om reguliere lesonderwerpen op een andere manier onder de aandacht te brengen. In de Elektruck ga je onder professionele begeleiding aan de slag om met je eigen stem een verhaaltje of gedicht op te nemen en vervolgens te voorzien van achtergrond geluiden, geluidseffecten en passende sfeermuziek. De workshop sluit […]

Maak je eigen ringtone in de Elektruck

  Vergroot video

Voor veel leerlingen is hun mobiel een heel belangrijk onderdeel van hun identiteit. Ze zijn via apps en sociale media verbonden met de wereld om hun heen. Door het maken van een eigen ringtone kunnen leerlingen op een leuke speelse manier bezig zijn met het creëren van die identiteit. In de Elektruck (een stadsbus die […]

Re-mixen in de Elektruck

  Vergroot video

Ervaar en leer hoe echte DJ’s en producers muziek maken in een muziek studio! Ga zelf aan de slag met bekende en minder bekende muziek. Knip de ‘beat’ uit het ene lied. Zing zelf het refrein van een ander lied in en mix deze vervolgens samen. Gebruik het midi-keyboard om zelf elk denkbare instrument in te spelen en […]

Kunst en Technologie

  Vergroot video

Educatieve kunstprojecten van SNENS op het gebied van Kunst en Technologie. Maatwerk werkt: voor leerlingen en leerkrachten!

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons