Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Natuur en méér


Prehistorie

  Vergroot video

Curiosityworld geeft lezingen en workshops op het gebied van prehistorie voor kinderen in de onder, – midden, – en bovenbouw.

Geologie en Natuur

  Vergroot video

Curiosityworld geeft lezingen en workshops op het gebied van geologie voor kinderen in de onder, – midden, – en bovenbouw.

Geschiedenis

  Vergroot video

Curiosityworld geeft lezingen en workshops op het gebied van geschiedenis voor kinderen in de onder, – midden, – en bovenbouw.

Wetenschap

  Vergroot video

Curiosityworld geeft lezingen en workshops op het gebied van wetenschap voor kinderen in de onder, – midden, – en bovenbouw.

Ruimtevaart

  Vergroot video

Curiosityworld geeft lezingen en workshops op het gebied van ruimtevaart voor kinderen in de onder, – midden, – en bovenbouw.

Sterrenkunde

  Vergroot video

Curiosityworld geeft lezingen en workshops op het gebied van sterrenkunde voor kinderen in de onder, – midden, – en bovenbouw.

Techniek bij Klasseboeren

  Vergroot video

Bekijken hoe “high tech” het er op de boerderij aan toegaat? Hoe we met technische ontwikkelingen ons werk makkelijker maken en het welzijn van de dieren, bodem en leefomgeving optimaliseren? Kom het beleven bij Klasseboeren!

Klasseboeren

  Vergroot video

Ga samen met de kinderen op zoek naar waar hun eten vandaan komt. Klasseboeren laten het graag zien. Het bezoek wordt afgestemd op de leervragen van de groep.

Cultuureducatie bij Klasseboeren

  Vergroot video

In overleg met de leerkracht kunnen we de les op de boerderij zoveel mogelijk op maat maken.
Vele thema’s zijn in de praktijk te brengen op de boerderij.

Natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land

  Vergroot video

In Het Bewaarde Land verkennen kinderen uit groep 4, 5 of 6 de natuur tijdens drie volle dagen in drie achtereenvolgende weken. Dit doen zij in kleine groepjes, onder leiding van speciaal opgeleide vrijwilligers: de Wachters van Het Bewaarde Land. Ze klimmen in bomen, eten kruiden en bessen, onderzoeken de kringloop en de rol van de mens daarin, leren alles over planten, dieren, paddenstoelen en nog veel meer.

Haal een vleermuis of zintuigenkoffer in de klas!

  Vergroot video

Om zelf natuurlessen in uw klas mee aan te kleden: opgezette dieren, kisten en koffers met aansprekende materialen, gratis te lenen bij Natuurmuseum Brabant.

Afval sorteren. Jij toch ook! Gastlessen over afval

  Vergroot video

Afval dat goed wordt gesorteerd, is een bruikbare grondstof voor andere producten en beter voor het milieu. Door afval te recyclen beschermen we onze natuurlijke grondstoffen. In een gastles van het BAT leer je hoe en waarom.

BOS

  Vergroot video

BOS (Beleef Ontdek Samen) gaat over ontdekkend en ontwerpend leren. Het is een ontdek- en onderzoeksplek met technische snufjes, bedoeld voor nieuwsgierige jonge bezoekers, waar ze de seizoenen kunnen ervaren door te experimenteren met kleine opdrachten die passen in het jaargetijde.

Zandspoor

  Vergroot video

Zandspoor laat leerlingen uit groep 5 en 6 het zand van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen op allerlei manieren ervaren. In kleine groepjes doen de kinderen zelfstandig opdrachten. Ze volgen het zandspoor en gaan op zoek naar kriebelbeestjes, leren hoe de bodem in elkaar zit en bewonderen wat er allemaal groeit en bloeit.

Zandgebak en Luchtkastelen

  Vergroot video

Tijdens het programma “Zandgebak en Luchtkastelen” ontdekken kinderen uit groep 3 en 4 de elementen die van belang zijn voor al het leven in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Takkenhoedjes

  Vergroot video

Tijdens het programma “Takkenhoedjes” onderzoeken kinderen uit groep 1 en 2 op speelse wijze het stuifzand van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Ze sjouwen met takken, horen het gras groeien, zoeken bomen en vangen de wind met hun wangen. Gewapend met loeppotjes, emmertjes en een ‘poepzoekkaart’ en bekroond met een zelf versierd “Takkenhoedje” van natuurlijke materialen, hebben de kinderen een spannende beleving.

Dassenwerk

  Vergroot video

Zijn de Loonse en Drunense Duinen een geschikte leefomgeving voor een das? Dat is wat leerlingen uit groep 7 en 8 tijdens “Dassenwerk” onderzoeken.

Leven in de IJstijd

  Vergroot video

Tussen de rotsen, de Mammoet en de Neanderthalers komt de laatste ijstijd tot leven, door middel van opdrachten.

OO – zone: Ontdek- en Onderzoeksdomein voor Natuur

  Vergroot video

Natuuronderzoek doen met echte materialen, via opdrachten van computerpersonages. Ontdekken en onderzoeken!

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons