Afrika interactief: De Zongofamilie

De Zongofamilie is een interactieve kindervoorstelling die voorlichting over Afrika combineert met Afrika beleving en het maken van Afrikaanse muziek door alle kinderen.
De kinderen worden wakker in een hut in het dorpje Ouezindougou, Burkina Faso. De kinderen ervaren iets van het gezinsleven, hoe woont de familie Zongo, wat wordt er zoal gegeten en hoe eten ze? Hoe verbouwt men het voedsel? De kinderen kunnen uitproberen hoe het is om dagelijkse klusjes uit het leven in Afrika te doen. Water dragen, het erf vegen, handen wassen zonder kraan… Ook maken de kinderen kennis met een Afrikaanse school: ze leren woordjes, bekijken foto’s en maken vergelijkingen met hun eigen leven. ‘s Avonds is het feest in het dorp en de alle kinderen gaan er muziek maken.
De inhoud van deze kindervoorstelling is aangepast voor de verschillende leeftijdengroepen. Voor de jongere groepen zijn het verhaal en de muziekinstructie wat eenvoudiger dan voor de oudere kinderen. Door de afwisseling van doen en luisteren/kijken blijven ook de jongste kinderen betrokken bij het verhaal. Voor de midden- en bovenbouw zijn er lesopdrachten beschikbaar die vooraf en/of naderhand in de klas kunnen worden uitgevoerd. Ook is er balafoon (Afrikaans muziekinstrument), een fotomap en een grote tas met Afrikaanse gebruiksvoorwerpen en muziekinstrumentjes te leen om op de school al in de sfeer van de voorstelling (en Afrika) te komen.

Gezamenlijke afsluiting en presentatie
Indien gewenst kunnen we de dag beëindigen met een gezamenlijke afsluiting. Alle kinderen verzamelen zich in de aula of buiten op de speelplaats eventueel samen met ouders en kijken terug op de dag vol avontuur. De muziekstukken worden gespeeld, er wordt een lied gezongen. Altijd dolle pret.

Aanbieder
Jeanpaul.cc
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur voor ongeveer 60 leerlingen, maximaal drie voorstellingen op één dag
Locatie
Een speelzaal of gymzaal op school
Kosten
€350,-- ; twee voorstellingen op een dag € 550--, drie voorstellingen op een dag € 750,--
Bestelnummer
8851
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug