Allemaal digitaal vaardig. Ieder kind een Digiheld!

Stichting Digihelden verzorgt op basisscholen gastlessen digitale vaardigheden (ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking) en maker education.
De vakleerkrachten van Digihelden komen naar scholen toe met een grote bestelbus vol laptops, iPads, 3D-printers, vinylplotters, een lasersnijder en allerlei soorten robots en aanverwante materialen. Een greep uit het rijke aanbod: Cubetto, Bee-Bot, Blue-Bot, Pro-Bot, Ino-Bot, Ozobot, Dash & Dot, SAM Labs, Littlebits, micro:bit, Makey Makey, GoTo, Solly, Stop motion, Schooljournaal, Scratch, Blockly, HTML, Python…
Digihelden verzorgt lessen vanuit leerlijnen digitale geletterdheid.
De vakleerkrachten en materialen van Digihelden kunnen worden ingehuurd per dagdeel. In dat dagdeel kunnen – afhankelijk van de wensen van de school – één, twee of drie workshops worden gegeven.
Het is mogelijk om Digihelden incidenteel (bijvoorbeeld tijdens een techniekdag) of meer regelmatig in te schakelen. Zo zijn er scholen waar Digihelden wekelijks komt voorrijden voor gastlessen digitale vaardigheden maar ook scholen die bijvoorbeeld maandelijks of tweemaandelijks worden bezocht.
Naast de lessen digitale vaardigheden voor de kinderen verzorgt de Stichting Digihelden ook teamtrainingen, workshops, studiedagen en informatieavonden.

Aanbieder
Stichting Digihelden
Datum
In overleg
Duur
0:45 uur Gastlessen duren 45, 60 of 90 minuten. Digihelden kan worden ingehuurd per dagdeel
Locatie
Op school
Kosten
€575,-- voor twee dagdelen. Prijs voor een dagdeel is € 300,-- (nm) of € 350,-- (vm)
Bestelnummer
14127
Valt onder
Wetenschap en techniek
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug