Archeoloog in de klas!

De gemeente Tilburg wil leerlingen van de basisschool archeologie en erfgoed laten ontdekken. Daartoe is het lesprogramma ‘Archeoloog in de klas!’ ontwikkeld.

Er komt een kruiwagen de klas binnenrijden, gevuld met echte archeologische vondsten en gereedschappen van een archeoloog. De leerlingen gaan onder begeleiding van de docent op onderzoek uit in de kruiwagen.

Een week later, tijdens het bezoek van een echte archeoloog aan de klas, leren de kinderen wat archeologie is en hoe een archeoloog te werk gaat. We gaan samen kijken naar alle spullen uit de kruiwagen en alle vragen worden beantwoord.

Opgraven, hoe doe je dat? En wat gebeurt er met de vondsten na de opgraving? Tegelijkertijd leren de kinderen meer over de geschiedenis van Tilburg en van hun eigen buurt. Hoe lang wonen er eigenlijk al mensen in Tilburg en omstreken? Wat is het oudste voorwerp dat in Tilburg is gevonden?

De leerlingen mogen natuurlijk ook zelf een oud object van thuis meebrengen om te laten determineren en dateren.

Aanbieder
Weleer
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur afhankelijk van het aantal vragen van de leerlingen en of er eigen vondsten zijn meegebracht duurt het bezoek van de archeoloog aan de klas 60-90 minuten
Locatie
Op school
Kosten
€50,-- per groep
Bestelnummer
9447
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug