Biomimicry

De natuur imiteren.
Biomimicry is de wetenschap en de kunst van het nabootsen van de beste biologische ideeën uit de natuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eerste vliegtuigen, die zijn geïnspireerd op vogels. Of aan klittenband, dat is afgekeken van klis (plant). En zo zijn er tal van andere voorbeelden waarbij de natuur als voorbeeld heeft gediend.
Biomimicry draait om het in de natuur op zoek gaan naar inspiratie voor nieuwe uitvindingen. Het is niet echt technologie of biologie, het is de techniek van de biologie.
Wanneer we de natuur imiteren om er van te leren, moet je wel goed kunnen waarnemen en leren om met een nieuwe bril te kijken naar onze omgeving.

Inspiratie.
Tijdens deze workshop, bestaande uit een theorie- en een praktijk gedeelte, worden voorbeelden van biomimicry gegeven. De leerlingen gaan vervolgens zelf op zoek naar inspiratie in de natuur en leren biomimicry in te zetten bij probleemoplossend werken, relevante vraagstukken en ontwerpen voor onze toekomst.

Het Groeilokaal.
Het Groeilokaal is een buitenklas voor alle scholen in Tilburg en omgeving. Het vakoverstijgend lesaanbod is inspirerend en betekenisvol. Het Groeilokaal biedt leerlingen een waardevolle ervaring en een nieuwe kijk op de toekomst.

Aanbieder
Het Groeilokaal
Datum
September, oktober, november, april, mei, juni, juli
Duur
2 uur Theoretisch en praktisch gedeelte
Locatie
o.a. Het schoolplein, Stadsbos013, Moerenburg, Mobilisatiecomplex Tilburg-Noord
Kosten
€120,-- exclusief materiaal- en vervoerskosten
Bestelnummer
9321
Valt onder
Natuur- en milieu-educatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug