Boerderijdieren in klei

Tijdens deze kunstklas boetseren de kinderen ieder een boerderijdier uit één stuk. We starten deze kunstklas met een klassikale introductie over de boerderij. We leren kijken als een kunstenaar en bekijken de vormen, verhoudingen en de kenmerken van de verschillende boerderijdieren uitgaand van de basisvormen. Vervolgens boetseert ieder kind een boerderijdier uit één stuk. De kinderen gaan werken met verschillende texturen van materialen zodat de huid van het dier zichtbaar wordt. De dieren krijgen nog meer karakter door ze te versieren met decoratiematerialen in de warme en koude kleuren. Uiteindelijk wordt ieder kleiwerkje op een sokkeltje geplaatst, zo ontstaat er een echt kunstwerk. Het is een aanrader om deze kunstklas uit te bouwen met een dansworkshop. Vraag Kinderkunstklas naar de mogelijkheden.
Aanbieder
Kinderkunstklas
Datum
In overleg
Duur
2:30 uur voor alleen de beeldende workshop. Wanneer u kiest voor de interdisciplinaire versie rekenen wij daar 1,5 uur extra voor
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- exclusief materiaalkosten. Dit project vergt veel voorbereiding daarom rekenen we hiervoor 1 uur extra. Kinderkunstklas zorgt voor de materialen en vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.
Bestelnummer
9425
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug