Bollywat?! Theatervoorstelling en workshops over India

Bij Bollywat?! staat Bollywood centraal. Bollywood is Hollywood met de ‘B’ van Bombay, India. Het is de grootste en snelstgroeiende filmindustrie ter wereld. Indiase muziek, dans en thematiek worden vermengd met moderne westerse invloeden. Hierdoor ontstaat een magische, sprookjesachtige, maar zeker ook vette en coole wereld. Met deze wereld maken de leerlingen kennis. En dan wordt Bollywat?! ‘bollywaaauw…’

WORKSHOPS
De leerlingen krijgen ‘s ochtends eerst twee actieve, inleidende dans- en muziekworkshops, waarin dansen en liedjes uit de voorstelling worden behandeld, alsmede het begrip ‘cabaret’. O.a. de veelkoppige goden, helden met wapperende haren, koeien op straat, maar ook de armoede en kinderarbeid komen aan bod.
Na de middagpauze krijgen de leerlingen de magische voorstelling Bollywat?!, deze is zowel receptief als actief.

VOORSTELLING
Dhoom is de held en Shanti is zijn mooie prinses… maar Shanti is ontvoerd door Ravana, de boze koningsgeest met 7 hoofden! En op elk hoofd heeft ‘ie een lelijke hangsnor. Bah! Hij wil allemaal vieze kusjes geven aan Shanti! Ganesh, de olifantengod, geeft Dhoom een geheim wapen… Zal Dhoom Shanti bevrijden, zal Dhoom Ravana verslaan en zullen Dhoom en Shanti samen trouwen?

 

Aanbieder
Oogpunt
Datum
In overleg
Duur
2:30 uur Twee workshops van 45 minuten en een voorstelling van 1 uur. Maximaal 60 leerlingen per project
Locatie
Op school of in overleg
Kosten
€650,-- Exclusief reiskosten
Bestelnummer
8749
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug