BOS

De jongste leerlingen (4-8 jaar)hebben nu ook hun eigen ontdek- en onderzoeksplek in het museum- en wat voor één. In BOS (Beleef Ontdek Samen) draait alles om de seizoenen- zoveel zelfs, dat de zaal vier keer per jaar met het jaargetijde mee verandert. Met inzet van hun zintuigen, nieuwsgierigheid en fantasie kunnen de kleintjes BOOM (een virtuele boom) helpen groeien. Daarvoor doen ze onderzoekjes op hun eigen niveau. De opdrachten sluiten aan bij hun interesse of wat hen prikkelt op dat moment.
In de knusse zaal vol mooie materialen en een spannende projectievloer kunnen ze bovendien experimenteren: door hun hele lijf te bewegen kunnen ze bijvoorbeeld het landschap beïnvloeden in een enorme digitale vloerprojectie.

Parcours/Combinatie met Kikker
Voor groepen 1-2 wordt BOS als onderdeel van een parcours aangeboden, in combinatie met Kikker. In beide zalen zijn de kinderen 30 minuten bezig.
De kinderen uit de groepen 3 en 4 blijven drie kwartier in BOS. Zij gaan samen aan de slag en onderzoeken ieder seizoen weer de verschijnselen uit de natuur met echte materialen.
Voor BOS vragen we u om voor voldoende begeleiding te zorgen: maximaal drie kinderen per begeleider.

Aanbieder
Natuurmuseum Brabant
Datum
Het hele jaar door te boeken (let wel op wisseling van de seizoenen)
Duur
0:45 uur voor de groepen 1-2 wordt BOS aangeboden in parcoursvorm, combinatie met Kikker (duur ca 75 min). Groep 3-4 blijft 45 minuten in BOS
Locatie
In het museum
Kosten
€4,50 per leerling/begeleider (speciaal schooltarief). Schoolabonnementen gratis
Bestelnummer
9589
Valt onder
Natuur- en milieu-educatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug