Broer

Broer is een concert om mee te doen en mee te voelen. Een spannend concert van het grote symfonieorkest bij het verhaal van de broers Ketim en Raban. De populaire Ketim geeft een verrassingsfeest voor zijn tweelingbroer Raban, maar die wil niet komen. Er is iets gebeurd wat alleen door een oprechte ‘sorry’ van beide broers kan worden opgelost.
De beeldende muziek van Verdi, het verhaal én de participerende leerlingen maken dit concert tot een ware belevenis. Alles wat normaliter niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert mag nu juist wel: opstaan om een wave te maken, luid klappen, dansen en spreekkoren aanheffen.
Meedoen is plezierig en vooral leuk als je het goed kan! Dat is op school gemakkelijk voor te bereiden met het toegankelijke digitale lesmateriaal. De leerlingen zijn de artiesten van het concert. In feite zijn de lessen die ze volgen repetities, zoals de musici die ook hebben voorafgaand aan een concert. De participatie tijdens het concert bestaat uit vijf liedjes, waarvan de laatste in canon wordt gezongen. Bij de Yell horen bewegingen en mag vrij gedanst worden en bij het Feestlied hoort bodypercussie. Daarnaast maken de leerlingen tijdens het concert soundscapes, dat wil zeggen bewegingen of geluiden om het verhaal te ondersteunen, bijvoorbeeld met de Windwave, het Inzingen en de Hartenklop.
Behalve het actief muzikaal meedoen haakt deze voorstelling ook aan bij de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen. De thematiek van de voorstelling nodigt uit voor een gesprek in de klas over ruzie maken en weer goed maken, over karaktereigenschappen en over het voelen en herkennen van emoties bij de ander. Leren mét en óver muziek daar gaat het om.

Tip! De actieve voorbereiding van de leerlingen in de klas biedt mogelijkheden om samen te werken met de lokale muziekschool of muziekvereniging. We denken graag met je mee!

Aanbieder
philharmonie zuidnederland
Datum
do 6 jun 10.30 en 13.15 u
Duur
1 uur
Locatie
Theaters Tilburg
Kosten
€4,50
Bestelnummer
13859
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug