Close-Up, natuurlijke materialen onder de loep

Met behulp van fotografie gaan leerlingen in en om school op (onder)zoek naar materialen en de structuren daarvan. Bijvoorbeeld steen, metaal, hout, papier, karton, textiel, glas en plastics. Ze gaan deze materialen op interessante wijze in beeld brengen, maar ook proberen om de typische eigenschappen ervan te laten zien. Hout kan splinteren, ijzer kan roesten, steen kan brokkelen, glas is doorzichtig maar kan ook spiegelen, barsten en breken, enzovoort. De leerlingen gaan in groepjes van twee tot vier leerlingen op pad. Voorafgaand krijgen de leerlingen een uitleg over fotografie en een reeks tips waardoor ze anders naar hun omgeving gaan kijken en betere foto’s gaan maken. In deze opdracht moeten ze met de camera dicht op hun onderwerpen gaan zitten. Close-up dus.

In één workshop foto’s maken én bespreken is lastig omdat alle foto’s ook gedownload en bewerkt moeten worden. Daarom heeft de school de keuze om de resultaten zelf na te bespreken aan de hand van de cd die ze ontvangen, of dat de vakdocent terugkomt om dat klassikaal te doen.

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
2 uur 2 uur, of 1 x 2 uur + 1 uur: (de foto’s worden de tweede keer klassikaal besproken)
Locatie
Op en om school
Kosten
€60,-- Per uur, exclusief reis- en materiaalkosten. Bij deze workshop wordt 1 tot 1,5 uur extra gerekend voor het bewerken van de foto's, het maken van de selecties en de cd.
Bestelnummer
8639
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug