CMKT voorstelling: Bontehond – Legends

Met je klas naar het theater! Bontehond maakt fysiek, beeldend en anarchistisch theater voor jong en oud. Legends gaat over het ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Even in de huid van een ander. Groep 6 t/m 8 is welkom in de NWE Vorst. Lesmateriaal van het gezelschap wordt vooraf toegestuurd.

Wie wil je zijn? Ga je de rol spelen die men voor je bedacht heeft? Of schrijf je je eigen verhaal met jezelf als hoofdrolspeler? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is een Almeerse accountant eigenlijk een behendige elf. Een uitgebluste huisvrouw een briljante kernfysioloog met telekinetische gaven en een werkloze IT’er een geliefde koning van een immens onderwaterrijk. In LEGENDS zien we het verlangen om uit te stijgen boven de werkelijkheid en door middel van larpen* je te meten aan de personages uit fantasyboeken en films. We zien volwassenen die ondanks alle scheve blikken van buitenaf toch doorspelen en fantaseren en daarmee, net zoals Peter Pan, altijd kind zullen blijven.

In 2015 speelden de jonge makers van Beumer en Drost het succesvolle “LEGENDS OF THE LARPS part one” op Theaterfestival de Parade. Voor het tweede deel gaan deze makers samenwerken met BonteHond. Deze voorstelling zal gaan over de drang te ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse bestaan en de pogingen om een episch leven te leiden.

*Live action Role Playing

THEMA’S: SOCIAAL EMOTIONELE BELEVING – JEZELF ZIJN – MACHT EN REGELS – ONTSNAPPEN

Aanbieder
Denwevorst
Datum
vrijdag 11 jan 2019
Duur
1 uur 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn.
Locatie
de nwe vorst
Kosten
€4,50 inclusief lesbrief en voorbereidend materiaal in de klas
Bestelnummer
14337
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug