Combinatie programma Scrap en Greenscreen

Er is een tekort aan technisch geschoolde mensen in Nederland. Veel jongeren hebben onterecht een negatief beeld van technische opleidingen en beroepen. Associaties als “vies, saai en moeilijk” zijn wijdverspreid. Tegelijkertijd wordt de druk op primair en middelbaar onderwijs om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek steeds groter. Bij Ontdekstation013 laten we kinderen op een speelse manier kennismaken met techniek en helpen we scholen invulling te geven aan de kerndoelen die hiermee te maken hebben.
Bij onze workshops maken wij gebruik van de principes van Onderzoekend en Ontwerpend Leren; ook gaat er bijzondere aandacht uit naar het benutten van 21st century skills. We bieden onze workshops aan op het niveau van de groep, waardoor ze zowel voor groep 3 als voor groep 8 geschikt zijn.

Bij onze scrapworkshop gaan we aan de slag met oude of kapotte apparaten en ontdekken we hoe die apparaten er van de binnenkant uitzien. Printplaatjes, magneten, luidsprekers, kabels, transistoren: je staat er van te kijken wat er allemaal uit huis- tuin- en keukenspullen tevoorschijn komt! Met die onderdelen maken we dan nieuwe creaties. Wist je dat je van een radio een coole robot kan maken? En dat je van een waterkoker kan je een superschattig konijntje kunt bouwen? Tijdens de workshop leer je allerlei tangen, schroevendraaiers en lijmpistolen juist gebruiken.

Het andere gedeelte van het programma is de green screen workshop. Wat is een green screen en hoe werkt zo’n ding eigenlijk? En waarom is zo’n scherm altijd blauw of groen en wordt er nooit een rood of een geel scherm gebruikt? Hoe gebruiken filmstudio’s special effects? Ook films zijn techniek!
Bij deze workshop komt ook een hele hoop creativiteit kijken: je gaat namelijk zélf een script schrijven, acteren in de film, regisseren en de special effects verzorgen!

Het combinatieprogramma is een mooie manier om kennis te maken met de veelzijdigheid van techniek en een dagdeel in Ontdekstation013 te spenderen. Met deze twee workshops focussen we op een aantal kern- en leerdoelen. Deze kun je vinden in ons aanbod voor de losse workshops: “De ster in je eigen film!” en “Scrap! Schoonheid in de schroothoop “. U kunt ook kiezen voor een combinatieprogramma van andere workshops. Zo bieden we ook een workshop aan waarin we eigen raketten gaan ontwerpen, bouwen en afschieten en waarvan de informatie ook in deze brochure te vinden is. Neem altijd even contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor uw klas en de door u gekozen datum.

Ons workshopaanbod blijven we verbreden, waardoor we vaak ook workshops aanbieden die niet in de brochure staan maar die u ook zou kunnen volgen. We staan er ook altijd voor open om onze workshops aan te passen op de onderwerpen en thema’s waar uw klas op dat moment mee bezig is, zodat we goed kunnen aansluiten op uw lesprogramma en daar een uitbreiding van kunnen zijn. Neem dus vooral contact met ons op voorafgaand aan uw bezoek!

Aanbieder
Het Ontdekstation013
Datum
In overleg
Duur
2:30 uur Een uur scrap, een uur green screen en een half uurtje voor inleiding, pauze en afsluiting
Locatie
Tilburg
Kosten
dankzij subsidie van gemeente Tilburg voor scholen uit gemeente Tilburg GRATIS, scholen buiten gemeente Tilburg op aanvraag
Bestelnummer
13565
Valt onder
Wetenschap en techniek
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug