Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Cultuureducatie bij Klasseboeren

Altijd al willen weten waarom er in het voorjaar op sommige plaatsen al wel dieren in de wei lopen en elders nog niet? Waarom de varkens van onze varkensboer in plaggenhutten leven net als vroeger? Waarom veel boerderijen al generaties lang overgaan van ouders op kinderen? Wat het verschil in grondsoorten is en hoe dat bepaalt wat er geteeld wordt?
Kom dan met uw leerlingen naar Klasseboeren!

Klasseboeren zijn didactisch onderlegde boeren en boerinnen met een ideaal! Zij willen op professionele wijze een bijdrage leveren aan het belevend leren van leerlingen. Op hun eigen bedrijf verzorgen de Klasseboeren boerderijlessen die aansluiten op de kerndoelen van het basisonderwijs. De inhoud kan samen met u worden vastgesteld, zodat een bezoek altijd een maximale leerervaring oplevert. Voorbeelden van onderwerpen waar we aandacht aan kunnen besteden binnen cultuur zijn: hoeveel generaties wonen al op deze boerderij, kwaliteit van de grond, werken met de seizoenen, verschillen vroeger en …

Aanbieder
Klasseboeren
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur Het bezoek duurt tussen de anderhalf en twee uur
Locatie
Op school
Kosten
€150,-- Bezoeken al vanaf € 20,- mogelijk. Informeer hiervoor bij de coördinator van Klasseboeren Tilburg. Jong Leren Eten subsidie inzetbaar.
Bestelnummer
16943
Doelgroep
Activiteit
Discipline

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
06 53385048
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
06 28547067
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons