Cyrano de Bergerac – Joris Lehr

Joris Lehr
Virtuoos! Laat je verrassen en geniet van deze belevenis!
Met bijna niets roept hij hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur. Hij studeerde aan de École Internationale du Théâtre Lassaad (Brussel) en bij meesterverteller en nobelprijswinnaar Dario Fo. Hij werkte in Italië, Frankrijk, België en Nederland en kan reeds buigen op 25 jaar theaterervaring.

Cyrano de Bergerac
Vrij naar Edmond Rostand

Roxane: Kortom ik hou van Christian.
Al heb ik hem alleen nog maar in het theater gezien!
Cyrano: Jullie spraken niet met elkaar?
Roxane: Nee, maar onze ogen spraken.

Cyrano, een beroemde dichter, is verliefd op Roxane. Maar Cyrano vindt zichzelf te lelijk door zijn enorme neus. Hij denkt dat hij bij Roxane geen kans maakt.
De mooie Christian is ook verliefd op Roxane. Maar Christian vindt zichzelf te dom. Hij kan geen mooie dingen zeggen en brieven schrijven en durft Roxane niet te benaderen.
Christian vraagt de dichter Cyrano om hulp. Cyrano stemt toe. Hij schrijft betoverend mooie brieven voor Roxane en hiermee weet Christian Roxane te veroveren.
Maar als Roxane ooit achter de waarheid komt, van wie houdt ze dan werkelijk?

Een verhaal over het zien dat werkelijke schoonheid niet in het uiterlijk zit.

Dit romantische meesterwerk wordt verteld door banketbakker en dichter Ragueneau op de warme klanken van Sergei Rachmaninov; de perfecte synthese tussen Poëzie en Patisserie!

Aanbieder
Het Verteltheater
Datum
In overleg
Duur
0:45 uur
Locatie
Op school
Kosten
€530,-- 1 voorstelling op 1 dag incl. reiskosten en BTW € 530,-- / 2 voorstellingen op 1 dag incl. reiskosten en BTW € 742,-- / 3 voorstellingen op 1 dag incl. reiskosten en BTW € 954,--
Bestelnummer
13661
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug