De Dans van de Drummers

De Dans van de Drummers is de spannende interactieve kindervoorstelling geïnspireerd op het gelijknamig boek van Hans Hagen.

Door de voorstelling komt Afrika dichtbij en wordt het boek op een verrassende manier bij leerlingen tot leven gewekt. Kinderen worden meegenomen naar een klein dorpje in Afrika waar ze zien en meemaken hoe een dag uit het leven van een kind uit Afrika opstart. Delen van het boek en ervaringen van JeanPaul (voorheen De Zongofamilie) in Afrika worden gecombineerd met gezamenlijk trommelen door de kinderen. Het zal het kinderen stimuleren dit boek met interesse te lezen en nader te onderzoeken. De spectaculaire afsluiting bestaat uit het gezamenlijk muziek maken.

De voorstelling kan een zelfstandig onderdeel zijn van het programma voor cultuureducatie op een school. Het leent zich echter ook bijzonder goed om in het kader van leesbevordering in te zetten. Er zijn lesopdrachten die vooraf en/of naderhand in de klas kunnen worden uitgevoerd. Ook is een grote tas met Afrikaanse gebruiksvoorwerpen en muziekinstrumentjes te leen om op de school al in de sfeer van de voorstelling (en Afrika) te komen.

Aanbieder
Jeanpaul.cc
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur voor ongeveer 60 leerlingen, maximaal drie voorstellingen op één dag
Locatie
Een speelzaal of gymzaal op school
Kosten
€350,-- ; twee voorstellingen op een dag € 550,--; drie voorstellingen op een dag € 750,-- (+ reiskosten)
Bestelnummer
8853
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug